Öz İş Güvenlik Sendikası Başkan Yardımcısı Kadir Sağlam, bu alanda Öz İş sendikası varken neden Hak İş bünyesinde bir sendika daha kurulduğuna dair sorusuna Hak İş üst yönetiminden cevap beklediğini söyledi. 

Kadir Sağlam açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"ÖZ İŞ VARKEN NEDEN BAŞKA SENDİKA KURULMUŞTUR"

"19 Nolu iş kolunda Mevcut 13 tane Sendika bulunmaktadır. Hak -iş  ve Türk İş ‘ e ait 2’şer sendika Disk’e ait 1 Sendika Toplu İş sözleşmesi yapmak için bakanlıktan yetki almışlardır. Diğer sendikalar TİS için barajı geçememiştir.  Türk İş Konfederasyonunda Harb-İş varken Neden Güvenlik İş Kurulmuştur. Bi Araştırmak Gerek... Hak –iş Konfederasyonunda Öz –iş Varken Öz Güven Sen Neden Kurulmuştur. 

Çok Bilgi araştırmaya gerek yok. Öz İş Sendikası Kurulduğu günden beri Genel Başkanı Değişmeyen Tek Sendikadır. Nedeniyse Teşkilatından Gelmesidir. Polat Ankaralı Öz İş den ayrılıp Güvenlik İş Kurmuş olmasına rağmen bugünkü Güvenlik İş başında bulunmamaktadır. Aynı Durum  Öz İş Sendikası kongresinde aday olup  kaybeden Remzi ŞİMŞEK de Öz Güven Seni Kurumuş olmasına rağmen bugünkü Öz Güven Sen başında bulunmamaktadır. Buradan çıkarılacak bazı dersler vardır.
1-    Birilerin isteği ile bir yerlere gelmeye çalışanlar her zaman kaybederler.
2-    Teşkilatın Kabul etmediği hiçbir kişi Sivil toplum kuruluşu lideri olamaz
3-    Birilerinin adamı olmaktan sa teşkilatının hizmet karı olanlar her zaman kazanmıştır.
4-    Seçimler çekişmeli geçmiş olabilir amaç dava ise ayrılıp bölünmek değil orda kalıp teşkilata bunu anlatarak teşkilatında kabul etmesinden sonra seçime gitmektir.  
5-    Yeni bir sendika kurarak deleğe toplamak bir sonuç değildir. Aynı durun ters de dönebilir .
Bu örnekleri çoğalta biliriz birileri bir yere gelsin diye bişe yapmaktansa hiçbir şey yapmak daha hayırlıdır. Türkiye de 181 sendika  5 Konfederasyon  bulunmaktadır. 

"HAK İŞ'TEN CEVAP BEKLİYORUZ"

Sağlık-Sen MHRS için önerilerde bulundu Sağlık-Sen MHRS için önerilerde bulundu

Yukarıdaki tabloya şöyle baktığımızda Disk ve Hak –İş 21 ‘er sendikası vardır. Unutulmalıdır ki işkolu yönetmeliğine göre 20 işkolu bulunmaktadır. Alan da Örgütlenmeye başladığımız tüm yerde HAK-İŞ’ de 19 nolu İşkolunda 2 sendikanın neden alındığının sorusunu birilerini karalamak değil gerçekleri ortaya çıkarmak açısından HAK-İŞ üst yönetimi cevap vermesi gerekmektedir.   Bu huşuda sosyal medyalarda gezen değişik bilgiler bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki HAK-İŞ ‘in ilk kurucu savunma Güvenlik sendikası ÖZ İŞ'tir.
Her Platformda Özel Güvenlik Çalışanlarının Çözümü odağı olan ÖZ İŞ aynı başarısını da  5188 sayılı yasadan kaynaklanan eksik yönlerini dile getiren bu konu da çözüm önerileri söyleyen tek sivil toplum kuruluşudur. "

Editör: TE Bilişim