Yıllardır geçici ve mevsimlik orman işçilerinin sorunlarıyla ilgilenip dile getiren Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Ulusal Kanal'a röportaj verdi. 

Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 15 bin işçi, geçici işçi statüsünden kurtularak kadrolu çalışmayı talep ediyor. Uzun zamandır kadro hakkı için mücadele eden orman işçileri gözünü Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ve Meclis'e çevirdi.

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

İşçilerin her daim yanında olan, haklarını sonuna kadar savunan ve emeklerinin karşılığını almak için durmaksızın mücadele eden HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, kadroya geçmek isteyen orman işçilerinin sesi olmaya devam ediyor. 

Geçici işçi statüsüne karşı çıkan Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, orman işçilerinin kadroya geçiş süreci hakkında açıklamalarda bulundu:

''Bir işletmenin işi geçici değildir. İşi sürekli, işçisi geçici bir yapı var. Bunu kabul etmek mümkün değil, bu anlamda sendikamız uzun bir mücadele verdi. Daha önce 5 ay 29 gün çalışan işçiler, Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde 2019 yılında çalışma günleri 9 ay 29 güne çıkartıldı. Arada 2 aylık bir boşluk söz konusu bunun üzerine çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

''ORMAN İŞÇİSİ ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNDE HAZIR KUVVET''

Sözlerine yaşanan depremlerden bahsederek devam eden  Aslan, ''2 ayın hiçbir maliyeti yok, ormanlar korumasız kalıyor. Son depremde de gördük ki orman işçisi arama kurtarma faaliyetlerinde hazır bir kuvvet olduğu da ortaya çıktı. Devletin elinde böyle bir imkan varken, devlet bu imkanı 12 ay kullansın istiyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile uzun temaslarımız sonucunda bu işçilik sorununu çözeceğini ifade etti Bakanımız, Konuyu takip etti.  Açık kanallardan ifade etti geçicilik sorununu bitiriyoruz kadro veriyoz. diye ifade etti. Çalışma arkadaşlarımız buna son derece memnun oldu ama sonradan öğrendik ki Meclis'e sevk edilen tasarıda, kadro yerine süre uzatımı ifade ediliyor'' dedi.

''12 AY KADROYLA TAÇLANDIRMAK GEREKİYOR''

Orman emekçilerinin kadroya alınması gerektiğini belirten Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan:      11 ay 29 gün nedir? Devlete 1 günün maliyeti, hiçbir anlamı yok verdiğiniz iş, ne işçiye yarıyor ne devlete yarıyor. Kimseyi mutlu etmiyor. Dolayısıyla o 1 gün ile kimi mutlu ediyorsunuz, kimseyi mutlu etmiyorsunuz. Bunu 12 ay kadroyla taçlandırmak gerekiyor. Maliye ve işverenin 2 dudağın arasına mahkum olmak istemiyoruz. Devletin işindeyiz, çalışıyoruz işimiz devam ediyor. 12 ay iş, 12 ay aş olarak, çalışma hayatında hayatiyetimizi idame etmek istiyoruz. Bu anlamda henüz yasa çıkmadı. Muhtemelen TBMM'de Grup Başkanvekilleri'nde, Başkanvekili arkadaşlarımıza buradan sesleniyorum. Burada işi devam eden kurumların, işçilerini 12 ay çalıştırmanın Meclis'te bir teklif değişikliğiyle yolunu açın diyoruz.'' diyerek sözlerini noktaladı.