Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı olarak görev yapan Öz Petrol-İş Sendikası 4 numaralı Petrol, Kimya Lastik, Plastik ve ilaç iş kolunda örgütlenmiştir. 900’e yakın üye sayısına sahip Öz Petrol-İş Sendikası’nın tam adı Petrol, Kimya, Lastik, Plastik İşçileri Sendikası’dır.

“İşçilerin sosyal ve ekonomik özlük haklarını güçlendirmek için varız” sloganıyla yola çıkan Öz Petrol-İş Sendikası sosyal diyalog, endüstriyel ilişki, iş barışı, eğitim, ücret, özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği konuları başta olmak üzere sosyal ve ekonomik konularda çalışmalar yapmaktadır.

 

ÖZ PETROL-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Öz Petrol-İş Sendikası Yönetim Kurulu’na Kudret Örgel başkanlık etmektedir. Sendika’nın yönetim kurulunda Örgel’in yanı sıra Genel Sekreter Hakan Karaman, Genel Mali Sekreter Uğur Evkuran ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman İnci görev yapmaktadır.

 

ÖZ PETROL-İŞ SENDİKASI TARİHÇESİ

2004 yılında Tekin KÜÇÜKALİ, Erdoğan GELMİŞ, Mehmet KARA, Sevinç SANCAR, Kamil ERGÜN, İsa YENİDÜNYA ve Ahmet YEL tarafından İstanbul’da kurulmuştur.

Türkiye de “Endüstriyel İlişkiler Kurulu” çalışmalarını ilk defa başlatan Öz Petrol-İş Sendikası olmuştur. Bu model daha sonra tüm işyerleri ve sendikalar için model teşkil etmiştir.

Tes-İş Genel Başkanı Kabaloğlu'na TÜRK-İŞ'te yeni görev! Tes-İş Genel Başkanı Kabaloğlu'na TÜRK-İŞ'te yeni görev!

Nisan 2012 yılında yapılan Genel Kurul’da Öz Petrol-İş Sendikası’nın Hak-iş Konfederasyonu’na katılması kararı alınmıştır.

 

 

Editör: TE Bilişim