Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu şube başkanlığı tarafından kadın temsilcilerinin ve kadın komite mensuplarının katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel “Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik” temalı istişare toplantısı ve kutlama etkinliği düzenlendi. 

Toplantı Şube Başkanı Erdem Dinç’in başkanlığında,  Şube Başkan Yardımcıları, Kadın Komite Başkanı, Gençlik Komite Başkanı ve şubeye bağlı görev yapan kadın temsilcilerin katılımıyla bir sosyal tesiste gerçekleştirildi. 

“GENEL BAŞKANIMIZ ÖNCÜLÜĞÜNDE LİDER KADINLAR YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren ve Genel Başkan Devlet Sert’in selamlarını ileterek sözlerine başlayan Şube Başkanı Erdem DİNÇ sözlerine şöyle devam etti;

"Genel başkanımız Sn. Devlet Sert öncülüğü ve talimatları doğrultusunda sendikamız çatısı altında mutlak lider kadınlar yetiştirmeyi hedefliyoruz, bu sebepten dolayı hem sendikamızın hemde şubemizin kadın komitesi çatısı altında kadın mensuplarımızı önemsiyor ve görev almaları yönünde gerekli teşvik çalışmalarını genel merkez kadın komitemizle paralel olarak yürütüyoruz." ifadelerine yer verdi. 


Türkiye'nin 81 ildeki iki yüz bin üyesiyle kamunun en güçlü sendikası olan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Devlet Sert ile büyüdü.

Görevine başladığı ilk günden bugüne kadar sağlık çalışanlarının alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermeye özen gösteren Devlet Sert,  kadın-erkek gözetmeksizin sağlık işçilerinin haklarını korumaya devam ediyor.

Öz Sağlık- İş Sendikasının Genel Başkanı Devlet Sert katıldığı toplantıda "Bütün emekçi kadın kardeşlerimin, çalışma hayatında var olması, emeklerinin görünür olma sebebi 165 yıl önce, 129 kadın işçinin bedelini canlarıyla ödedikleri bir hak mücadelesidir," sözlerine yer vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 

“KADINLAR GÜNÜ ARİFESİNDE BİR KADIN ÜYEMİZİ KORKUNÇ BİR ŞEKİLDE KAYBETMİŞ OLMANIN ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİZ”

Adıyaman'da görev yapan ve Öz Sağlık İş Sendikasına üye olan Remziye Yücel, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından sokak ortasında pompalı tüfek ile vurularak katlediğini belirten Şube Başkanı Erdem DİNÇ konuya ilişkin sözlerine şöyle devam etti; 

"Maalesef Adıyaman’da bir kadın üyemizin hemde kadınlar günü arifesinde katledildiğini öğrenmiş olmanın acısını üzüntüsünü yaşıyoruz. Ne olacak nerde son bulacak inanın düşünmekte dahi zorluk çekiyorum, ablamızı rahmetle anıyorum, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum." dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

“KADIN SAĞLIK ÇALIŞANLARI HER İKİ ANLAMDA DA ŞANSSIZ” 

Kadına Şiddet, Kadın Cinayeti ve Sağlıkta Şiddete dikkat çeken Şube Başkanı Erdem DİNÇ sözlerine şöyle devam etti;

"Sağlıkta Şiddeti ve Kadın Cinayetlerini caydırıcı önlemler bir türlü alınamadığı için engelleyememenin derin üzüntüsünü her daim yaşıyoruz, dolayısıyla sendikamız bünyesinde bulunan kadın üyelerimiz her iki anlamda da hem cinsiyet hemde mesleki şiddete maruz kalmaktadır. Bizler Hak-İş çatısı altında Kadına Şiddet ve Sağlıkta Şiddet meseleleriyle var gücümüzle yorulmadan mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi. 

“KADIN ANNEDİR, EMEKTİR, MÜCADELEDİR” 

Kadının toplumdaki yeri ve önemine değinen Şube Başkanı Erdem Dinç sözlerine şöyle devam etti; 

"Kadınlar gerek toplumda gerekse çalışma hayatında cinsiyetçi tavır ve yaklaşımlara maruz bırakılmaktadır. Halbuki Neşet Ertaş üstadında söylediği gibi “Kadınlar İnsandır, Bizler İnsanoğlu” sözünden de yola çıkarak fıtrat gereği kadın bireylerimiz ve tüm dünya kadınları üstündürler, özeldirler dolayısıyla herkes siyasette gerek sendikal mücadele de gerekse çalışma hayatında ve toplumda kadının önemi ve değerini her daim anlatmaya devam edeceğiz." dedi. 

“2 NOLU ŞUBE KADIN KOMİTE BAŞKANI KAHRAMAN; KADINLAR OLARAK MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Programda söz alan İstanbul 2 Nolu Şube Kadın Komite Başkanı Aynur Kahraman; Öz Sağlık-İş Sendikası ve İstanbul 2 nolu şube olarak kadın emeği ve kadın mücadelesini Genel Başkanımız Devlet SERT’in talimatları doğrultusunda Şube Başkanımız Erdem DİNÇ öncülüğünde sürdürmeye devam edeceğiz. İstanbul 2 Nolu Şube olarak kadın komitemizi kurduğumuz günden bu yana kadın mensuplarımızla büyümeye devam etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 

Ardından sözlerine devam etti: 

"8 Mart Kadınlar günü kapsamında Ankara’da Öz Sağlık-İş Sendikamız ve Hak-İş Konfederasyonumuz tarafından düzenlenen iki ayrı programa İstanbul 2 Nolu Şubemizi ve Kadın Komitemizi temsilen katılım sağladığını belirten Kahraman, birkez daha gördüm ki gerek Hak-İş gerekse Öz Sağlık-İş Sendikamız kadını ön planda tutmaktadır. Şube Başkanımız Erdem Dinç’e kadın mensuplarımıza böylesi önemli bir görevde hizmet etme fırsatı verdikleri için teşekkürlerimi iletiyorum." dedi. 

“TÜRKİYENİN EN ÇOK KADIN ŞUBE BAŞKANI SAYISINA SAHİP SENDİKAYIZ”

Sözlerine devam eden Şube Başkanı DİNÇ, Türkiye’de 19 Kadın Şube Başkanıyla Kadın Liderlerin görev alması noktasında en başarılı sendika konumundayız bu konudaki hassasiyetleri ve kadın başkanlarımıza olan güvenlerini her daim dile getiren genel Başkanımız Sn. Devlet SERT’e birkez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Dedi. 

“KADIN KOMİTE BAŞKAN YARDIMCILIKLARINA YENİ ATAMALAR”

Kadın Komitemizi güçlendirme noktasında çalışmalarımızı Genel Merkezimiz öncülüğünde sürdürmekteyiz diye belirten Şube Başkanı DİNÇ sözlerine şöyle devam etti; 

Şube Kadın Komite Başkanımız Aynur Kahraman ve Mevcut Başkan Yardımcımız Nur İŞLER’in yanı sıra yönetim kurulu olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda Başkan YARDIMCILIKLARINA ilave olarak 112 Avrupa KKM çalışanı Burcu DEMİRER hanımefendi ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü çalışanı Melda ÇEVİK KALKMAZ hanımefendiyi atamış bulunuyoruz sendikamıza şubemize ve emek camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dedi. 

“GENÇLİK KOMİTESİNE KADIN BAŞKAN YARDIMCISI ATAMASI” 

Sendikanın en  önemli komitelerinden biri olan ve genç mensuplarının görev yaptığı Gençlik Komitemisinin  Başkanı Burak Şenel öncülüğünde çalışmalarını sürdürmekte olduğunu belirten Şube Başkanı DİNÇ sözlerine şöyle devam etti; 

"STK ve Siyasi Partilerde görev değişimleri olağan durumlardır bu kapsamda 8 Mart kadınlar günü vesilesi ile de kadın bireylere verdiğimiz önem doğrultusunda Gençlik Komite Başkan Yardımcılığımızda bir bayrak değişimine gidiyoruz, bu kapsamda mevcut Başkan yardımcılarımızdan Tunahan SOYDAŞ kardeşimizin yerine bir kadın Başkan yardımcısı olarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde görev yapan Peyman TURAN kardeşimiz atanmıştır. Tunahan kardeşime vermiş olduğu emek ve hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyor, Peyman kardeşime yeni görevinde başarılar diliyorum. " dedi. 

Toplantı Dilek ve temenniler ile son buldu…