Ekonomist ve gazeteci Ozan Gündoğdu, sosyal konut projesiyle ilgili dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. TOKİ taksitlerinin her yıl memura gelen zam kadar artırılacağını söyleyen Gündoğdu, yıllık olarak ortalama yüzde 40 oranında enflasyonun olması halinde 20 yılda 80 milyon lira ödemek gerekeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesiyle birlikte 608 bin liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olunabileceğini açıkladı. Ancak Ozan Gündoğdu ve birçok uzman, sosyal konut projesindeki taksit tutarının her yıl artacağını belirtiyor.

Twitter hesabından paylaşım yapan Ozan Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı:

HER YIL MEMURA GELEN ZAM KADAR TAKSİT TUTARINIZ DA ARTACAK

"İnsanları bir yalan evrenine hapsettiler. Sosyal konut projesinde taksit tutarının sabit kalacağını düşünüyor zavallı halk kesimleri… Halbuki her yıl memura gelen zam kadar taksit tutarınız da artacak. Yıllık ortalama %40 enflasyon olursa 20 yılda 80 milyon TL ödeyeceksiniz.

İnci Taneleri'ne Azem'in kızı Nehir geliyor! Merakla beklenen o oyuncu kim? İnci Taneleri'ne Azem'in kızı Nehir geliyor! Merakla beklenen o oyuncu kim?

BANKA KREDİSİ ÇOK DAHA AVANTAJLI

Bugün 608 bin TL olarak pazarlanan eve;
Yıllık enflasyon ortalama;
?%20 olursa toplam 7 milyon TL
?%30 olursa toplam 24 milyon TL
?%40 olursa toplam 80 milyon TL ödeyeceksiniz. Aylık %2 “sabit” faizli 10 yıl vadeli banka kredisi çok ama çok daha avantajlı…

SONU OLMAYAN BİR ÖDEME

Vatandaşlar konut kredisi gibi zannediyor ve aylık 3 bin TL’nin sabit kalacağını düşünüyor. Eğer yıllık enflasyon %40 olursa 20 yıl sonra aylık 1,9 milyon TL aylık taksit ödemeniz olacak. Konut kredileri sabit ödemelidir. Açıkladıkları proje açık uçlu. Sonu olmayan bir ödeme."