Bakan Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman! Bakan Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri geride kalırken Mehmet Şimşek'in yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı görevine getirilmesi, ekonomide artık gerçekçi politikaların uygulanacağı ihtimalini güçlendirdi.

Şimşek'in ilk hamlesinin kamu bankalarının dolar üzerindeki baskını gevşetmesi ve bu sebeple de doların 23 TL'yi aşmasına neden olduğu iddia edildi. 

Doların rekoru gördüğü günün akşamında sosyal medya hesabından önce İngilizce sonra Türkçe paylaşımlarda bulunan Bakan Şimşek, ekonomide kurallara bağlılık sözü verirken vatandaştan da sabır ve zaman istedi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: "İŞSİZLİK VE BÜYÜK PAHALILIK GELİYOR"

Hükümetin uyguladığı ekonomi politikalarının yanlış olduğunu öteden beri söylemesi ve haklı çıkmasıyla bilinen Ekonomist Profesör Özgür Demirtaş'tan korkutan bir açıklama daha geldi.

Demirtaş, ekonomideki durumla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"İşsizlik ve Büyük pahalılık geliyor… ve ben çok ÜZGÜNÜM. Yüzlerce uzman çok uyardı, çok konuştu. Yapmayın dedik, etmeyin dedik. Bu yol yanlış dedik. Ülkenin bu durumda olmasına çok üzgünüm. Olan yine garibana olacak. Hak, Hukuk, Adalet ve MATEMATİK diliyorum bu ülke için."