BBN Türk'te yayınlanan Gün Işığı programında Gökhan Kayış'ın konuğu olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan EYT düzenlemesi hakkında konuşarak, EYT'de 48-50 yaş çizgisinin çizildiğini ifade etti. 

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Erdursun, ''AK Parti biz çalışmayı yapıyoruz demiyor. Çalışmayı Çalışma Bakanlığı yapıyor diyor. İyi olursa bende kötü olursa onda. Çalışma Bakanlığı da şu çalışmayı yapıyor: Kadınlara 48 yaş, erkeklere 50 yaş ve prim gün şartı da kademeli emeklilikte şu anda geçerli olan gün sayısıyla. Mesela kademeli emeklilikte sizin 5375 deniyorsa 5375 istenecek gibi. 5000 ile 5975 arası gün istenecek. Bağkurla emekli sandığı 7200 ile 9000 arası. ''

Sunucu Gökhan Kayış'ın ''Yine yaş olacak mı? '' sorusuna ise

''Yaş kadınlarda 48 erkeklerde 50 yaşı planlıyor. Bu meclise geldikten sonra çok büyük problemler olur. Çünkü muhalefet partisi de bununla ilgili bir kanun teklifi hazırlıyor. Hatta kanun teklifini de hazırlayan kişi benim. Çalışma Bakanlığında her şey belli. '' diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun meclis açılır açılmaz bu konuyu sunacağını ifade etti.