750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Erdursun, "Eğer EYT Aralık ayında çıksaydı yüzde 30 oranında zam alacaktı. Ancak EYT’lilerin emeklilikleri ocak sonrasına kaldığı için EYT’liler ortalama yüzde 16 zam aldılar. Normal emekliler ise yüzde 30 aldılar" dedi.

"1,5 MİLYON EYT'Lİ MÜRACATTA BULUNDU"

"Yaklaşık 4,5 milyon EYT’li vardı bu 4,5 milyon EYT’linin yaklaşık olarak 1,5 milyonu emeklilik için müracatta bulundu" diyen Erdursun, "Henüz 3 milyon daha EYT’li var. 3 milyon EYT’li de yıllar itibariyle önümüzdeki gün önümüzdeki ay önümüzdeki yıllar itibariyle prim günlerini tamamladıkları zaman emekli için müracaatta bulunacaklar" ifadelerini kullandı.

"NORMAL EMEKLİLİKTEN BİR FARKI YOKTUR"

Erdursun, "Emekli olmuş olan yani emeklilik için müracaatta bulunmuş ve prim gün sayısını tamamlamış emekliliğinde herhangi bir sorun olmayan kişiler Mart ayında müracaatta bulundularsa 1 Nisan'dan itibaren emekli olarak kabul edilecekler. Bu kişilerin de normal emeklilerden bir farkı yoktur" dedi.

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI NE OLUR?

"Şu anki oranlara göre baktığımızda ve ortalamasını aldığınızda TÜİK’e göre yaklaşık yüzde 22,85 oranında bir artış olur” diyen Erdursun, "Enflasyon bu oranlarda gelmeye devam ederse beklentimiz yüzde 25’ler civarında. Memura, memur emeklilerine, SSK BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 25’ler civarında bir enflasyon farkı verilir” ifadelerini kullandı.

"Seçimi muhalefet kazanırsa şimdiden yüzde 50 oranında zam yapacaklarını" ifade ettiler diyen Özgür Erdursun, "TÜİK gerçek verileri açıklamıyor diye Sayın Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK’in kapısının önüne kadar gitti. Şimdi demek ki TÜİK’teki yapıyı da değiştirecekler. TÜİK’teki yapı değişirse zaten bu sefer de gerçek enflasyon açıklanırsa gerçek enflasyon farkı verilir" dedi.

"100 BİN EYT'LİNİN BAŞVURUSU ONAYLANMAYACAK"

"EYT yasası çıkmadan önce emeklilik için bir kişi müracaatta bulunuyorsa emekli aylığı bu kişiye iki ayda iki buçuk ayda bağlanıyordu. Yani yaklaşık olarak 75 gün zaten bekliyordu” diyen Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

"Bir de şimdi hem e devletten hem de SGK’ya elden başvuru yapanlar var. Bir de müracaatta bulunanların belli bir kısmı emekliği hak etmiyor. Yani evet başvurdu ama başvurusu onaylanmayacak 100 bin başvuru var."