CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda iş ve dış gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

ABB otoparklarında 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi: İşte yeni fiyatlar… ABB otoparklarında 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi: İşte yeni fiyatlar…

26 MAYIS'TA EMEKLİ MİTİNGİ

Özel, "(Ekonomi) İstanbul'da ortalama kira 23 bin lira, asgari ücret 17 bin lira. Bunun Avrupa'da bir örneği yok. Ortalama kiranın yarısından az emekli maaşı alan dünyada hiçbir ülke yok. Emeklimize ve emekçimize yapılan zulmün altını çiziyoruz. Geçen bayram İstanbulluların yüzde 70'i tatile gidemedi, memleketine gidemedi. Önümüz kurban... Bırakın kurban almayı Kayseri'ye otobüs bileti almanın maaşı aştığı bir süreçteyiz." dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI

Özgür Özel, "Bugün Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra, nezaketle bana 'Açıklama yapabilirsiniz' dediği halde ben kendisini orada ayakta bekleterek bir açıklama yapmayı doğru bulmadım. Ve görüşmede görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim ancak Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini memnuniyetle dinlediğimiz tebriklerini kabul ettiğimiz ve son bundan sonraki sürece dahil olarak da son nerede yapıcı bir şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştirdiğimizi paylaşabiliriz.

Dış politikada Filistin-Kıbrıs konusu başta olmak üzere Türkiye’nin tüm dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisiyle paylaşma, CHP’nin burada bir ana muhalefet partisi olduğunu milletimiz yapılacak ilk seçimlerde başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğumuzu ancak yurt dışında Türkiye'nin partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdim. Ayrıca kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik." diye konuştu.

Editör: Zeynep Peksoy