CHP lideri Özgür Özel, Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi 100. Yıl Kültür Merkezi ile 100'üncü Yıl Camisi ve Tesisleri’nin açılışında birer konuşma gerçekleştirdi. 

Özel, Odunpazarı Belediyesi 100. Yıl Kültür Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanında partisinin belediye başkan adaylarının, kenti o kentin sakinleriyle, mahalleleri de o mahallelerin meclisleriyle yönetmeyi vadettiğini dile getirdi.

"SOSYAL BELEDİYECİLİK BU DEMEK"

Odunpazarı Belediyesinin araç kiralama ihaleleri yerine araçları satın aldığını, şoförünü kendisinin istihdam ettiğini ve 200 milyon liranın üzerinde tasarruf sağladığını belirten Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Kampanyada hep anlatıyoruz ya 'İsrafı bitirdik, tasarrufu ve hizmeti getirdik' diye ve o 200 milyon lira bu büyük ekonomik krizde, inşaat maliyetleri bu kadar artarken 80 bin nüfusa sahip 5 mahalle, mahalle meclislerinin kararıyla buraya geliyor, böylesine devasa bir yatırım yapıyor. İşte halk için halkla birlikte yönetmek, işte halkçı belediyecilik, işte sosyal demokrat belediyecilik, işte sosyal belediyecilik bu demek. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt'a bu örnek çalışma için özellikle teşekkür ediyorum."

Özel, Eskişehir'deki belediye yöneticilerinden, çalışanlarından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Kente her gelişinde Eskişehir belediyeciliğini gördüğünü anlatan Özel, "Burada esas olan şey gönül belediyeciliği. Gelen herkes Ahmet Ataç'tan evladından, kardeşinden, ağabeyinden bahseder gibi bahseder. Kazım Kurt'u öve öve, yere göğe sığdıramaz. Kim geliyorsa Eskişehir'den geldiğinde Yılmaz Büyükerşen'den bahsetmeden, onunla duyduğu gururu ifade etmeden bizim odamızdan ayrılmazlar. Türkiye'nin 81 ilinde anlatıyoruz. Eskişehir'i bugünlere getiren bu kuvvetli ekiple gurur duyuyoruz" diye ifade etti.

"TÜRKİYE DEĞİL, DÜNYA GELMEK GÖRMEK İSTİYOR"

Özgür Özel, kentte kamu hizmeti yapan belediye başkanları ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütünleşmesini gördüklerini aktardı.

Bu bütünleşmeyi Eskişehirlinin gözünde, gönlünde gördüğünü kaydeden Özel, "Bir gözüm hep Eskişehir'de çünkü burada, bozkırın ortasında bir mucize gerçekleşti. Bugün Eskişehir'i Türkiye değil, dünya konuşuyor. Türkiye değil, dünya gelmek görmek istiyor. Bu yerel yönetim mucizesinin çok önemli bir kilometre taşındayız" diye konuştu.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu'nu eleştiren Özel, buradaki kişilerden partisinin adaylarına destek istedi.

Kurdelenin kesilmesi ve merkezin gezilmesiyle sona eren açılışa, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ile yurttaşlar katılım gösterdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Özgür Özel’in katılımıyla 100'üncü Yıl Camisi ve Tesisleri’nin de açılışını gerçekleştirdi. 

Açılışa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin adayı Ayşe Ünlüce ve partililer katıldı.

Mansur Yavaş'tan mal varlığı ilanı: Borçlarını da ekledi Mansur Yavaş'tan mal varlığı ilanı: Borçlarını da ekledi

Açılışı Büyükerşen’in talebiyle katıldığını söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı: Aylar önce Yılmaz hocam (Büyükerşen) bana, ‘Camiyle, namazla aran nasıl?’ diye sordu. Ben de ‘Bayram namazına giderim, cumaya giderim’ dedim. ‘Ramazan’ın ilk cumasını bana ayırır mısın?’ dedi. ‘Tabii dedim, ne yapacağız?’ ‘Bir cami açacağız, son olarak onu açıp Eskişehir’e 100. Yıl Camii’ni emanet edip, ondan sonra görevimi teslim edeceğim’ dedi.”

İbadet özgürlüğüne dikkat çeken Özel, şunları söyledi:

“Şimdi oku yazan kapıdan içeri girip Ramazanımızın ilk Cuma namazını hocamızla birlikte kılacak olmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. 100 yıl önce bu ülkeyi kurtaranlar bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığını kurdular. İlk Diyanet İşleri Başkanı dönemin Ankara Müftüsü Börekçi’dir. Birileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’ya geçtiğinde katli vaciptir derken, öyle fetvalar verirken, Börekçi Kurtuluş Savaşına katılmak için fetva verip Atatürk’e sahip çıkmanın ve Atatürk ile memleketi kurtarmanın fetvasını veriyordu. Atatürk, din ve devlet işleri birlikte doğru şekilde yürütülsün diye, insanların ibadet özgürlükleri, inanç özgürlükleri için Diyanet İşleri Başkanlığını kurduğunda ilk Diyanet İşleri Başkanlığı'na dönemin Ankara Müftüsü Börekçi hocamızı getirmişti. Hepsine Allah gani gani rahmet eylesin. Kurtuluş Savaşında hayatını kaybedenlere, o günden bugüne bu memlekette ezanlar susmasın, bayraklar inmesin, vatan bölünmesin diye hayatını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkenin üzerinde bayrağımızın ilelebet egemenliğimizi simgeleyerek dalgalanmasını, dinimizin çağrısı ezanlarımızın günde 5 vakit okunmasının bu ülkede Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve bize emanet ettikleri Cumhuriyete sahip çıkan herkesin emekleriyle okunmaya devam edeceğini biliyoruz.”

'CHP'Lİ BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN'

Bağımsız Filistin'i savunduklarının altını çizen Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin cami açmasını diğer CHP'li belediyeler için örnek olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Son sözüm. Ramazan mübarek gün ama Filistin’de zülüm sürüyor. Şu ana kadar 32 binden fazla insan, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere katledilmiş durumda. Bir kez daha Filistin için ateşkes ve kalıcı bir barış çağrısında bulunuyoruz. 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini savunuyoruz. Üçüncü Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in Yaser Arafat ile kurduğu dostluk ve Filistin’e verdiği desteği CHP’nin kurumsal tavrı olarak bir kez daha tekrar ediyor, önce tüm İslam coğrafyasını ve bütün dünyaya barış getirmesini mübarek Ramazan’ın bir kez daha diliyorum. Hocama, ekibine böyle bir eseri Eskişehir’e kazandırdıkları ve tüm CHP’li belediye başkanlarına örnek olacak böyle bir bütünleşik kompleksi kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum.”

Özel’in konuşmasının ardından cami dualarla açıldı.

Editör: Yudum Özel