Papa , Ukrayna'daki savaşa itiraz etmek için bu haftaki Angelus duasını tekrar kullandı . Pazar günü Aziz Petrus Meydanı'nda inananlara konuşan Francis, çatışmayı " barbarca ve Tanrı'yı ​​hor görmek" olarak nitelendirdi.
"Kardeşler birbirlerini görmeden birbirlerini öldürürken, çocuklar ciddi bir travma yaşıyordu."

Papa, savaşta galip gelmeyeceğinin altını çizdi. Francis, "Her savaş hepimiz için bir yenilgidir" dedi. Siyasilere şiddeti sona erdirme çağrısında bulundu. "Savaş kaçınılmaz bir şey olmamalı, savaşa alışmamalıyız." diye ekledi.

Arjantinli, tüm dünyanın bu tür çatışmalardan ve sonuçlarından ders alması gerektiği konusunda uyardı. "Bundan daha önce olduğu gibi çıkarsak, o zaman hepimiz suçluyuz." dedi.

Savaş başladığından beri 85 yaşındaki barış çağrısında bulunurken, Vatikan da savaşan taraflar arasında arabuluculuk yapmaya çalıştı.

İsrail, yayınlarını sonlandırma kararı aldığı Al Jazeera'nin ofisini bastı, ekipmanlarına el koydu İsrail, yayınlarını sonlandırma kararı aldığı Al Jazeera'nin ofisini bastı, ekipmanlarına el koydu

Francis şimdiye kadar konuşmalarında Rusya'yı saldırgan olarak adlandırmadı. Cuma günü, nadir ve sembolik bir eylemle Rusya ve Ukrayna'yı Meryem'in Tertemiz Kalbi'ne adadı. Bunu yaparken, İsa'nın annesinin özel yardımını istiyordu.

Bu haber ANews'dan alınmıştır.