Paramedik bölümünden mezun olan binlerce sağlık çalışanı atamaların yetersiz olmasına tepki göstererek yetkililere seslenmeye devam ediyor. 

Sağlığı tehdit ediyor! Binlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi Sağlığı tehdit ediyor! Binlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi

En son Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisine yöneltilen alımla ilgili soruya “yakında” diyerek cevap verdiği süreçle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Seçim öncesi mağduriyetlerinin sol bulmasını temenni eden paramedik mezunları başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor. 

Paramedik mezunları ne istiyor?

Yıllarca alanlarında eğitim alan paramedikçiler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca atanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki sağlık sistemi ağır eleştiriler alırken binlerce paramedik mezununun mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

100 bin mezun olduğunu belirten paramedik mezunları: en az 15 bin atama yapılmasını, yeni istasyonlar açılmasını, acil sevislere ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara paramedik alımı yapılmasını talep ediyor.

ATAMA KONTENJANININ ARTMASINI İSTİYORLAR

İlk ve Acil Yardım Bölümü mezunları olan paramedikler atanamadığı için seslerini duyurmak istiyor. Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan paramedikler, hem mesleklerini yapmak hem de pandeminin ardından hastanelerde şartları git gide zorlaşan sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek için atama kontenjanının artmasını ve kendilerine iş olanağı sağlayacak uygulamaların yürürlüğe girmesini istiyor.

Paramedik Nedir?

Paramedik bölümü, Acil Tıp Teknikerlerinin bitirdiği bölüme verilen isimdir. Paramedik okuyan kişiler, hastanelerde veya sağlık kuruluşlarında görev alabilirler. Bölümün asıl amacı ihtiyaç duyulan acil durumlarda insanlara yetişmektir. Paramedik okuyan kişilerin görev ve sorumlulukları ise şöyle sıralanmıştır:

  • Hastaları bir sağlık kuruluşuna nakletmek ve nakil sırasında tedaviyi sürdürmek
  • Gerekli durumlarda tahlil okuyabilmek
  • Acil doğum halinde doğuma destek olmak
  • Kaza gibi durumlarda sakin kalarak hayatı tehlike sahibi kişilerin tedavilerini yapmak