Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tv100'de yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programında önemli açıklamalarda bulundu.

Perinçek, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararıyla ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.

73 Selamet Kuşağı Akıncıları'ndan Erbakan'a çağrı: Yaptığınız yanlıştan dönün 73 Selamet Kuşağı Akıncıları'ndan Erbakan'a çağrı: Yaptığınız yanlıştan dönün

"TAM ANLAMIYLA CİNAYET"

“HÜDA-PAR'la iş birliği cinayettir” sözünü sarf eden Perinçek, “Aynı HDP ile iş birliği gibi bir cinayet ve gaflettir. Türk milleti, devleti ve özgürlüklerine karşı tam anlamıyla bir cinayettir. HÜDA-PAR’ın programına baktığımız zaman, Anayasa’dan Türk milletinin çıkarılmasını istiyor. Aynı HDP ve PKK gibi Şeyh Sait ve Seyit Rıza’nın takipçisi.

"MECLİSİMİZDE BİR BU EKSİKTİ"

HDP ve PKK programından farkı yok. Meclisimizde bir bu eksikti. ‘Ne güzel PKK var Meclis’te; bir de HÜDA-PAR olsun bu bölücülük eksik kaldı o bölücülüğü de koyalım. Bu TBMM olamaz. Bölücü terörü kutsayanların Meclis’e girmesi-getirilmesi vahim. Türk milletinin geleceğine karşı son derece vahim bir uygulamadır. Umarım AK Parti ve MHP bu gafletten vazgeçer” şeklinde konuştu.

"MHP NASIL EVET DİYOR ŞAŞIRTICI"

Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

“MHP böyle bir şeye nasıl evet diyor çok şaşırtıcı. PKK’ya evet demek ve HÜDA-PAR’a evet demek arasında bir fark yok. Kendi kavgaları bölücülerini örtbas etmeye yaramaz. Bunlar bölücü örgütlerdir. Domuz bağlarıyla vatandaşlarımızı öldüren, Kürt vatandaşlarımıza en ağır işkenceler eden; millet derseniz millet düşmanı, vatan deseniz vatan düşmanı, devlet düşmanı...

"HİÇBİR ZAMAN CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEMEDİK"

Perinçek, bir soru üzerine "Vatan Partisi'nin ağzından bugüne kadar 'Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz' diye tek bir cümle çıkmamıştır." ifadelerini kullanarak seçimlerde Cumhur İttifakı destekçisi olmayacaklarını da açıklamış oldu.