Koruma altındaki yabancı uyruklu öğrencilere eğitim veren Piktes öğretmenleri uzun süredir kadro hakları için mücadele veriyorlar.

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Piktes Öğretmenleri, ülkemizde yaşamını sürdüren Suriyeli veya Afgan öğrencilere Türk Eğitim Sistemi'ne uyum sağlayabilmeleri için gerekli olan eğitimi verirler. “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi" olarak başlayan PİKTES'te yaklaşık 3 bin civarında öğretmen bulunmaktadır.

PİKTES öğretmenleri kendi meslektaşlarının yaptığı işin dışında yabancı uyruklu öğrenciler için ekstra enerji ve çaba sarfetmektedir. Suriyeli öğrencileri eğitim sistemine katmaya çalışan bu öğretmenler işlerine verdikleri değerin karşılığını talep etmektedirler.

Meslektaşlarından çok daha az maaşlara çalışan Piktes öğretmenlerinin ek ders ve nöbet ücretleride bulunmamaktadır. Ekstra olarak kursta açamayan öğretmenler mevcut maaşla geçinemediklerini dile getiriyorlar.

Yetkililerden kadro talepleri için somut  bir adım bekleyen PİKTES öğretmenleri sosyal medya sitesi X'de seslerini duyurmaya devam ediyorlar.