PİKTES projesi kapsamında Suriyeli çocuklara eğitim veren öğretmenler, kadro hakkı için mücadele ediyorlar. Bu öğretmenler, Türkiye'nin misafir ettiği Suriyeli çocukların eğitimine katkı sağlayarak, hem onların hem de ülkenin geleceğini inşa ediyorlar. Öğretmenler, kadro taleplerinin haklı ve meşru olduğunu belirterek, X platformunda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. PİKTES projesinin amaçlarına sadık kalan bu öğretmenler, eğitim hakkının evrensel bir değer olduğunu vurguluyorlar.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

PİKTES öğretmenleri istikrar istiyor!

Türkiye'de Suriyeli çocuklara eğitim veren PİKTES öğretmenleri, haklarını arıyor. PİKTES öğretmenleri, yaklaşık 5 yıldır görev yapıyor, ancak diğer öğretmenlerle eşit koşullarda çalışmıyor. Aldıkları maaş daha az, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı yok. Her yıl sözleşmeleri yenileniyor ve iş güvenceleri bulunmuyor. Bu durum, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin eğitim kalitesini düşürüyor. PİKTES öğretmenleri, eğitimde adalet ve saygı istiyor.

PİKTES öğretmenleri, X platformunda yaptıkları çeşitli etkinliklerle kadro hakkı taleplerini yetkililere ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu öğretmenler, geçici statüde çalıştıkları için hak kaybına uğradıklarını ve kadrolu olmanın kendilerine daha fazla istikrar ve güven vereceğini ifade ediyorlar. PİKTES öğretmenleri, kadro taleplerinin dikkate alınması için yetkililerden somut eylemler bekliyor.