Piktes, Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi projesidir. Piktes öğretmenleri, bu projede görev alan ve belirli şartları taşıyan öğretmenlerdir. Piktes öğretmeni olmak için KPSS ve mülakat puanı üstünlüğü ile atama yapılır.

“Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” projesinde görev alan öğretmenler, haklarını aramaya devam ediyor.

Proje kapsamında görev yapan öğretmenler, mülakat sınavı puanlarına göre sözleşmeli öğretmen kontenjanından göreve başlıyor. Görev öncesi iki haftalık eğitim alan öğretmenler Türk Dili ve Edebiyatı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmeni, Arapça öğretmeni, Türkçe öğretmeni branşlarında görev alıyorlar. Türkçe öğrencilerle birlikte normal sınıflarda okuyan geçici koruma altındaki çoğunluğu Suriyeli olan çocuklara eğitim veriyorlar.

Yaptıkları işin kadrolu öğretmenlerle aynı olduğunu belirten PİKTES öğretmenleri, aynı işi yaptıkları diğer öğretmenler ile aynı statüde öğretmen memur kadrosuna geçmeyi talep ediyor. Zaman ve mekan tanımadan 8 yıldır görevini layıkıyla yerine getirdiklerini söyleyen öğretmenler sadece emeklerinin karşılığını almak istediklerini vurguluyor.

Kadrolu öğretmenlerle aynı maaşı alabilmeleri için seyyanen zam talep eden öğretmenlerin yüzünü güldürecek haber henüz gelmedi fakat sosyal medyadan seslerini duyurmaya devam ediyorlar.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Editör: Zeynep Peksoy