Geçici Koruma Altındaki çocukların eğitimleri için oluşturulan PIKTES projesinde çalışan öğretmenler 7 yıldır kadro beklediklerini ve kamu çalışanlarıyla eşit şartlar altında çalıştırılmadıkları için büyük bir mağduriyet yaşadıklarını İşçi Haber'e aktardı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Piktes öğretmeni olarak görev yapan binlerce öğretmen Kamu İşçileri Toplu İş Sözleşmesi Çerçevesinde yer alan çoğu haklardan yararlanamıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Koop İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde tüm kamu işçileri ikramiye, hastalık yardımı almışken Piktes öğretmenleri bu yardımı alamadı. Uzun süredir kadro ve özlük hakları için mücadele eden öğretmenleri bu sefer de kamu işçilerinin aldığı yardımlardan yararlanamadığı için mağduriyet yaşıyor. 

Resim

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Piktes öğretmenleri, Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasıyla beraber kamu çalışanlarıyla aynı haklardan yararlanacağını düşünürken aksine birçok haktan yoksun bırakılmıştır. Hakları olan ikramiyeyi 7 yıldır alamadıklarını belirten öğretmenler  işçi ve memur şartlarındaki farklılıklardan şikayetçi olduklarını dile getirdi. 

Piktes öğretmenleri şu sözlerle mağduriyetlerini aktardı;

"Milli Eğitim Bakanlığında Piktes Öğretmeni olarak görev yapıyoruz. 4857 sayılı kanuna bağlı olarak Geçici Süreli İşçi olarak çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Koop İş Sendikası arasındaki imzalanan toplu sözleşmede tüm kamu işçileri ikramiye ve hastalık yardımı almışken Piktes Öğretmenleri olarak hariç tutuldugumuz için ikramiye ve hastalık yardımı alamadık."