Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'de taşeron olarak çalışan işçiler, bakanlıktan ayrımsız kadro istiyor. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'de taşeron olarak çalışan işçilere kadro ne zaman verilecek?

PTT işçileri kadro müjdesi beklerken, bakanlık tarafından açıklama yapılamamasının ardından mağdur edildi. Peki PTT'de çalışan taşeron işçilere kadro var mı? 

PTT bünyesinden çalışan taşeron işçilerin mesai, kadro güvencesi, yıllık izinleri gibi haklarından yararlanamamaktadırlar. Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olark çalışan işçilerin çoğunun kadroya geçirilmesinin ardından PTT'de çalışan taşeron işçilerin kadro bekleyişi ısrarla devam etmektedir. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin daha önce yapmış olduğu açıklamada, taşerona kadro ile ilgili yaptıkları düzenlemeyi belirtmişti. Işıkhan konuşmasında, taşerona kadro çalışmalarının sürdüğünü ve bu konuda somut adımlar atmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

PTT'de çalışan taşeron işçileri kadro talebini yineledi. PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, daha önce yapmış olduğu açıklamada, ''İş yükünün büyük çoğunluğu taşeron işçilerin omzunda” dedi.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

PTT emekçileri kadro istiyor

Taşeron düzenin haksızlık dile getiren vatandaşlar, gözünü Fatih Erbakan'ın yapacağı konuşmaya çevirdi. "Taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro kanun tekliflerini vereceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunan Fatih Erbakan, mağdurlara destek olmaya devam ediyor.

Süreç içersinde birçok siyasetçinin gündemine aldığı konu olan taşeron işçilere kadro konusu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sorunun çözülmesi için soru önergesi sunulmasına rağmen, henüz çalışma başlatılmadı.

Taşeron düzenin kölelik olduğunu dile getiren vatandaşlar, gözünü Fatih Erbakan'ın yapacağı açıklamaya çevirdi. "Taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro kanun tekliflerini vereceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunan Fatih Erbakan, mağdurların yanında olmaya devam ediyor.

Süreç içersinde birçok siyasetçinin gündeme getirdiği konu olan taşeron işçilere kadro konusu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sorunun çözülmesi için soru önergesi sunulmasına rağmen, henüz çalışma başlatılmadı.

CHP'li Girgin'den Pınar Gültekin'in babasına suç duyurusu - Son Dakika  Haberleri

Vatandaşların kadro isteklerine yönelik yaptığı açıklamalara devam eden Girgin, “Danışmanlık hizmetleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kabul edilmez” dedi.

PTT TAŞERON İŞÇİLERİ NE İŞ YAPAR?

Taşeron veya tali işveren, alt ısmarlanan, alt işveren, alt işletici gibi isimler ile de anılan, birçok durumda bir işin veya işin bir kısmını gerçekleştirmek ya da işverenin sözleşmesindeki tüm yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla anlaşma imzalayarak üstlenen diğer yüklenicidir.