Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'de taşeron olarak çalışan işçilere özlük hakları ne zaman verilecek?

PTT işçileri kadro müjdesi beklerken, bakanlık tarafından açıklama yapılamamasının ardından mağdur edildi. Peki PTT'de çalışan taşeron işçilere kadro var mı? 

PTT bünyesinden çalışan taşeron işçilerin mesai, kadro güvencesi, yıllık izinleri gibi haklarından yararlanamamaktadırlar. Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olark çalışan işçilerin çoğunun kadroya geçirilmesinin ardından PTT'de çalışan taşeron işçilerin kadro bekleyişi ısrarla devam etmektedir. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin ayaptığı açıklamada taşerona kadro ile ilgili yaptıkları düzenlemeyi açıklamıştı. Işıkhan konuşmasında, taşerona kadro çalışmalarının devam ettiğini ve bu konuda somut adımlar atmakta olduklarını belirtmişti.

PTT'de çalışan taşeron işçileri kadro talebini yineledi. PTT-Sen Genel Yönetim üyesi Süleyman Şen, daha önce yapmış olduğu açıklamada mağdurlara destek verdiğini belirtirken, ''İş yükünün büyük çoğunluğu taşeron işçilerin omzunda” dedi.

PTT'ye bağlı çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili meclise  önerge verildi!

Süreç içersinde verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren Şen,“Taşeron olmanın başka sorunları da var. Sendikalaşma alanında sorunlar yaşanıyor. Promosyon hakkından mahrum kalıyorlar. Ölüm izninden süt iznine kadar her şey birlikte çalıştıkları memurlar ile farklı. Ağustos ayında yapılan sözleşmeyle beraber bu işçilerin hakları daha da düştü. Bu yüzden işçiler özlük hakları için kadro talep ediyor. PTT işçilerinin talepleri net: bir kez daha seçim vaadiyle kandırılmak değil kadro istiyorlar”dedi.

PTT emekçileri kadro istiyor

Taşeron düzenin kölelik olduğunu dile getiren vatandaşlar, gözünü Ftaih Erbakan'ın yapacağı açıklamaya çevirdi. "Taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro kanun tekliflerini vereceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunan Fatih Erbakan, mağdurların yanında olmaya devam ediyor.

Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor

Süreç içersinde birçok siyasetçinin gündeme  getirdiği konu olan taşeron işçilere kadro konusu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sorunun çözülmesi için soru önergesi sunulmasına rağmen, henüz çalışma başlatılmadı.

CHP'li Girgin'den Pınar Gültekin'in babasına suç duyurusu - Son Dakika  Haberleri

Vatandaşların kadro isteklerine yönelik yaptığı açıklamalara devam eden Girgin, “Danışmanlık hizmetleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kabul edilmez” dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Grup Başkanvekili Burcu Köksal'dan da destek gecikmezken, daha önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakan Vedat Işıkhan'a yönelltiği soruda, taşeron işçilerin ne zaman kadroya geçeceğini söyleyen Köksal, ''TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakana sordum. 2018’de Ohal KHK’sı ile taşerona kadro verildi ancak tümü kadroya geçemedi hala kadro bekleyen taşeron işçiler var. Kitlerde çalışan taşeron işçiler, hastane, yemekhane, hbys çalışanları, Karayolları, Radyoloji, Kamu Çağrı Merkezi Çalışanları, Kiralık Araç Şoförleri, 4 Aralık mağdurları, belediye şirket işçileri ne zaman kadroya geçecek?'' ifadelerini kullanmıştı.