Reuters Ulusal haber sitesi tarafından yayımlanan habere göre, , Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk hariç tüm bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildiğini aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ayrılıkçı iki bölgeyi tanıyacağını duyurmasından sonra  Rusya-Ukrayna gerilim daha fazla arttı. Ukraynalı üst düzey güvenlik yetkili, ülkede Donetsk ve Luhansk hariç tüm bölgelerde OHAL ilan edileceğini açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, üst düzey güvenlik yetkilisi OHAL'in 30 gün süreceğini sonrasında bir 30 gün daha uzatılma ihtimalinin olduğunu belirtti.

Üst düzey yetkili, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin gündeminde nükleer silah olmadığını söyledi.

Ayrıca Ukrayna parlamentosu bugün, Ukraynalı sivillere ateşli silah taşıma ve kendilerini savunma hakkı veren yasa tasarısını onayladı.

Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına Rusya'ya herhangi bir seyahatten kaçınması ve bölgeyi derhal terk etmesi konusunda uyarıda bulundu.

KAYNAK:HABERTÜRK

DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor! "Rehin tutulan arkadaşlarımıza..." DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor! "Rehin tutulan arkadaşlarımıza..."

Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon yükselmeye devam ediyor. Dünya olası bir savaşta senaryolar üzerinde  durmaya başladı. Amerika Başkan Joe Biden, Rusya konusunda önemli açıklamalar yaparken  Beyaz Saray'dan atılacak adımlara ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme sonrasında dedikodular peş peşe geldi.

Rusya - Ukrayna krizinde son durum! Putin açıklama yaptı

Saat 09.05' de Rusya Başkan Putin, 'diplomatik çözümler' aramaya hazır olduğunu söyledi. Putin yaptığı video konuşmasında, "Ülkemiz en karmaşık sorunlara diplomatik çözümler aramak için doğrudan ve dürüst diyaloga her zaman açıktır. Ancak Rusya'nın çıkarları, vatandaşlarımızın güvenliği bizim için pazarlık konusu olamaz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden son dakika yaptığı açıklamada Rusya'ya uygulanacak yaptırımlarını açıklarken, Rusya'nın bu yaptırımlar ile Batı'dan para toplayamayacağını ve Avrupa pazarlarında ticaret yapamayacağını ifade etti.

BU UKRAYNA İŞGALİNİN BAŞLANGICIDIR

Beyaz Saray'dan konuşan Biden, ABD`nin Ukrayna'da bir Rus işgalinin başladığını ifade ederek, "Rusya dün gece Ukrayna'ya güçlerini yerleştirdi ve şu anda daha fazla güç getirmek, daha ileri gitmek fikrindeler. Bu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcıdır" dedi.

"Rusya, Ukrayna'nın var olma hakkına doğrudan saldırdı" ifadelerini kullanan Biden, "Putin aşırı talepleri karşılanmadığı takdirde açıkça savaş tehdidinde bulunuyor. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırgan olduğuna dair hiçbir şüphe yok" şeklinde konuştu.