Sabahları yorgun uyanmak, güne dinlenmiş bir vücut ile başlayamamak gün içinde bazı aksamalara ve huzursuzluklara neden olabilir. Günlük koşturmamız, uzun çalışma saatleri ve strees buna neden olabileceği gibi bazı hastalıkların da habercesi olabilir. Uzmanlardan alınan bilgilere göre yorgun uyanmamak için dikkat edilecek noktaları sıralayabiliriz.

Uyandığınızda sebepsiz kas ağrıları, mide rahatsızlıkları, tansiyon düşmesi, baş dönemesi gib, ve buna eşlik eden yogunluk hissi bazı eksik uygulamaların, vitamin eksikliklerinin, kalp rahatsızlıklarının ve psikolojik sorunların sonucunda oluşmuş olabilir.

DSÖ açıkladı: Astım hastalığında korkutan rakamlar! DSÖ açıkladı: Astım hastalığında korkutan rakamlar!

Düzenli ve yeterli gece uykusu önemlidir. Sağlıklı bireyin günlük uyku süresi 6 saatten az, 8 saatten fazla olmaması gerekir.

Her akşam aynı saatte yatmak ve aynı saatte kalkmak uyku saaatlerimizi düzenlemek dikkat etmemiz gereken noktadır.

Beslenme düzenimiz ve beslendiğimiz besinlerin sağlıklı olmasının da vücudumuzun dinlenmesi için rolü büyüktür.

Düzenli ve kontrollü spor yapmak gün içinde zinde kalmamız için gereklidir.

Elktronik aletlerin uyumadan yarım saat kadar öncesi bırakılması gerekirken bu ışıkların uykuyu direk etkiledikleri uzmanlar tarafından açıklanmıştır.

Tüm bu hususlara rağmen uyku bozukluğunuz ve yorgun uyanmalarınız devam ediyorsa bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir.

Bunlara da göz atabilirsiniz !