Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 yılının Aralık ayında TBMM'de yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına atama müjdesi verirken "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" demişti.

Aradan aylar geçmesine rağmen atamaların yapılmaması binlerce sağlık çalışanının mağduriyet yaşamasına neden oldu. 

Uzun süredir Türkiye gündeminde büyük yer kaplayan 'atama bekleyen sağlıkçılar' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. Atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen sağlık çalışanları artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan sağlık çalışanları hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca atanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki sağlık sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca sağlık çalışanının mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Atama bekleyen binlerce sağlık çalışanı Twitter'da bir araya gelerek #SecimdeSağlığaAcilAtama etiketiyle yetkililere seslendi. Atama bekleyen sağlık çalışanları atamaların seçimlerde kullanacakları oy üzerinde çok etkisi olduğunu belirtirken yaklaşan seçimde sağlık çalışanlarının ve ailelerinin kullacağı oyların büyük bir önem teşkil ettiği bir kez daha gözler önüne serildi.