Başkan Küsmez, yaptığı açıklamada bizler Sakarya SSM olarak bu acı süreçte tüm milletimiz gibi elimizden geleni yaparak gerek afet bölgesinde gerekse ilimizde yalnız değilsin kardeşim diyerek hem maddi, hem manevi, hem de fiziki yardımlarda bulunduk. 
Milletimizin başına gelen bu acı afet nedeniyle haklı taleplerimizi dile getirmek adına yaptığımız ziyaretlere ve eyleme bir süre ara verdik. 

“Bu acı afet bir kere daha meslek liselerinin önemini ortaya koymaktadır ki; toplumumuz bilimsel ve teknik insan kaynağına ihtiyaç duymaktadır. Bu insan kaynağının yetişebileceği tek yer Meslek liseleri ve Çıraklık Eğitim Merkezleridir.
Ortaya çıkan afet durumuna göre gerek pandemi, gerekse afet bölgesi için maske, kolonya vb. hijyen malzemeleri, soba, çadır, konteyner,temel gıda ürünlerinin üretimi gibi yaşamsal gıda olan ekmek imalatını okul atölyelerinde yapabilen meslek liseleri kültürel bir devlet politikası haline gelerek meslek lisesi memleket meselesi projesi ile desteklenmelidir.
Geleceğin inşası; meslek liseleri ve ağırlığı genç sanayi işçisi olan Çıraklık Eğitim Merkezlerinin arttırılması ile mümkündür."

Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız! Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız!

 "MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLMELİ" 

"Tüm bu gerçekler tüm yalınlığıyla ortada iken şu an Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları olarak bu mağduriyetimizin giderilmesini talep etmek fırsatçılık değil, ülkemizin geleceğinin inşasına bir tuğla koymaktır. Mevcut siyasi iradenin bu tüm etmenleri göz önünde bulundurarak bu mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz. Hükümetimizden beklentimiz mağduriyetimizin seçim sürecine kadar giderilmesidir. Sakarya SSM olarak bizzat şahsıma yüzlerce insanın söylediği gibi “Çöz Stajı Al Oyu” diyerek mağduriyetimizin giderilmesi için tavrımızı gerektiğinde siyasi iradede ortaya koyacağız. " dedi.