Şampiyonlar Ligi heyecanı yeniden başladı. Son 16 turunun başlamasıyla beraber iki maç tamamlandı.

SON ŞAMPİYON AVANTAJI KAPTI

Kupanın son sahibi Manchester City, temsilcimiz Galatasaray'ın da bulunduğu grubu ikinci tamamlayıp bir üst tura yükselen Kopenhag ile eşleşmişti. 

Eşleşmenin ilk ayağında deplasmana giden Guardiola'nın öğrencileri, maça çok etkili başladı. 10. dakikada De Bruyne ile öne geçen City, 34. dakikada Mattsson'un golüne engel olamadı ve skor dengelendi. İlk yarı biterken Bernardo Silva'nın golü ile City, bir kez daha öne geçti. İlk yarı City'nin üstünlüğü ile geçildi.

İkinci devre Manchester City, daha da etkili olmaya başladı. Gol vuruşlarında ise sonuca gitmekte problem yaşayan City, bu kez de maç biterken Foden'in ayağından gol buldu. Bu sonuçla City 3-1 galip gelip avantajı cebine koydu.

İSTATİSTİK CANAVARI

Manchester City, toplam 27 şut çekti. Bunlardan 13'ü isabetli oldu. 1 şutu ise direkten döndü. 4 net gol pozisyonunu harcadı. 90 dakika boyunca rakibine 4 şut izni verdi. 3.43 gol beklentisi yaratan Manchester City, 43 kez rakibinin ceza sahasında topla buluştu.

REAL ZOR DA OLSA AVANTAJI ALDI

Real Madrid ise Leipzig'e konuk oldu. Ancelotti'nin öğrencileri, 48'de Diaz'ın golüyle 1-0 galip geldi.

Dengeli giden maçta Real Madrid'in bir şutu da direkten döndü. Ev sahibi Leipzig, 3 net fırsattan yararlanamadı.

ARDA GÜLER SÜRE ALAMADI

Milli futbolcumuz Arda Güler, yine süre alamadı. Ancelotti, Arda'ya dün akşam süre vermedi. Arda bu sezon sadece 114 dakika süre aldı.

HEYECAN BU GECE DEVAM EDECEK

Bu gece 23.00'te iki mücadele daha var:

TFF, Türkiye'nin konuştuğu şike iddiasını inceleyecek TFF, Türkiye'nin konuştuğu şike iddiasını inceleyecek

PSG - Real Sociedad

Lazio - Bayern Münih