Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere kadro gelecek mi sorusuna cevaben ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söylemişti. Bilgin'in açıklamasının ardından çok zaman geçmesine rağmen binlerce vatandaşın mağdur olduğu taşerona kadro konusunun gündeme gelmemesi işçilerin ve ailelerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. 

Kadro bekleyen şehir hastanelerinde çalışan taşeron işçiler seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron işçiler kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.

Ancak şehir hastanelerinin statüsünün  özel sektöre daha yakın olması buralarda taşeron olarak çalışan personellerin kadro umudunu yitirmesine neden oluyor.

Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması! Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması!

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır kadro için mücadele eden binlerce taşeron işçisinin mağduriyetinin giderilip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY'DAN TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da, "TÜRK-İŞ'in üye sayısı birçok partinin üye sayisında fazla ama kimse bize bir șey sormuyor. Bunun kabahati, işçiler olarak bizde. Biz sorunlarımızı çözmek için hep ağlayacak mıyız? Biz toplumun yüzde 60' yiz ama Mecliste üç tane ișçi yok. Bunun kabahatlisi de biziz. Biz, emeğimizden yana olmak durumundayız. Biz bunu yapamazsak ağlamaya devam ederiz.'' sözleriyle Meclis'in taşerona kadro konusunda adım atmamasına tepki gösterdi.