Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) çırak ve stajyer kaydı olanlar EYT yasasından yararlanamadığı için emeklilik hakkı elde edemedi. 

Prim ve yıl şartını karşılamalarına rağmen 8 Eylül 1999’da yasanın değişmesiyle emeklilik yaşlarının gelmesini bekleyen vatandaşlar, 1999 yılında değişikliğe gidilmeden önce 18 yaşında sigortalı işe başlayan bir kadın 38; erkek ise 43 yaşında emekli olabiliyordu.

Bu kişiler 8 Eylül 1999'dan önce SGK’da çırak ve kaydı bulunanların yıl şartı aranmadan, sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını sağladıkları takdirde emekli olmak istiyor. 

Sendika Başkanlarından çırak ve stajyerlere destek 

Hak-İŞ Konfederasyonuna bağlı Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud ALTUNSOY ve Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret ÖRGEL, staj ve çıraklık mağdurlarının yaşadıkları adaletsizliğin giderilmesi amacıyla Twitter'da destek mesajı attı. 

Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud ALTUNSOY, "Aşılamaz denilen birçok sorun çözüldü ve çözülmeye devam ediyor. Sırada staj ve çıraklık mağdurları var. İnanıyoruz ki EYT gibi herkesin ümitsiz bir şekilde dillendirdiği meseleyi çözen hükümetimiz staj ve çıraklık mağdurlarına da destek olacak ve emeklilik haklarını kazandıracaktır. “Aziz Milletimiz size güveniyor.” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. 

Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım

Öte yandan Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret ÖRGEL, "Ülkemizde maalesef bugün emekli olabilmenin şartları dünle kıyaslandığında adil değil. Ayrıca mağdur, üzgün, kırgın ve küskün insanlar birikti. Acil olarak emeklik şartlarında reform niteliğinde adımlar atılmalı. Yasa topyekün ele alınmalı. #KaderGünüdürStajın" diyerek stajın SSK başlangıcı sayılmasını talep etti.