AKP'nin yerel seçimler öncesi emeklilere yönelik düzenlemeleri hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda emekli maaşlarına yüzde 10,77 enflasyon farkı ve yüzde 5,23 refah payı eklenerek yüzde 25 zam yapıldı.

Ancak, yüzde 25'lik artışa rağmen bazı emeklilerin maaşlarında değişiklik olmadığı belirtiliyor. Bu durum, emekli maaşlarının kök aylıklara yapılan zam nedeniyle aynı kaldığı şeklinde yorumlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, seçim beyannamesi kapsamında ev hanımlarına emeklilik desteği sağlanacağını açıklamıştı. Ancak, düzenlemeye ilişkin resmi açıklama henüz yapılmamış ve sürecin devam ettiği ifade ediliyor.

Sosyal güvenlik reformuyla ilgili olarak, işçi ve memurların emekliliği için gerekli prim gün sayısı 7200 iken, BAĞ-KUR'lu emekliler için bu sayının 9000'a çıkarıldığı belirtiliyor.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Özgür Erdursun, SGK uzmanı, emekli maaşlarının düşük kalması ve AKP'nin verdiği vaatler hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: 'Belediye seçimleri öncesi kadınlara emeklilikte yeni yasal haklar verilecek, çocuğu olan kadınların emeklilik yaşı geri çekilecek. Ayrıca, kadınların ödediği isteğe bağlı sigorta primine indirim yapılacak ve esnafın emekliliğine düzenleme yapılacak. Tüm emekli aylıklarına da ciddi oranda zam yapılacak. Sonra seçime gidilecek...'