Torba Kanunu 9 Kasım 2022’de Resmi Gazete’de birçok konu üzerinden düzenleme getirilmişti. En çok dikkat çeken konulardan biri de Sicil Affı olmuştu. Torba yasasından faydalanmak isteyen binlerce vatandaşımız varlık kuruluşlarına talep oluşturarak sicillerinin düzeltilmesini istedi. Peki sicil affı yürürlüğe girdi mi? İşte detaylar...

Sicil Affı Nedir?

Belli başlı nedenlerden ötürü, bankalar tarafından kara listelere alınan ve kredi almakta zorlanan esnafların, yeniden kredi kullanabilir hale, bankalarla tekrar çalışabilecek bir duruma gelmesi için sicil affı yasası bulunur.

Sicil Affı Torba Yasa

Torba Yasa tasarısı; ödeme tarihi düzenlemesinin yürürlüğe girdiği tarihten daha önce olup kullanılmış kredinin ödemelerini yapmayan gerçek ya da tüzel kişilerin, ticari faaliyetlerde bulunması ya da bulunmaması durumundaki kişilerle birlikte kredi müşterilerinin, karşılıksız çıkan çekler, protesto edilmiş olan senetler, kredi kartları ve diğer kredi borçlarına ilişkin olarak kayıtları, söz konusu borçlarının yasanın yürürlük tarihinden önce ya da yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yarım sene içinde ödenerek, yeniden yapılandırılması durumu halinde, borçların tamamının ödenmesinin sonrasında Merkez Bankası’nda tutulmuş olan kayıtların silinmesini içerir.

58 bin 500 tutuklu ve hükümlü cezaevlerinde meslek edindi 58 bin 500 tutuklu ve hükümlü cezaevlerinde meslek edindi

SİCİL AFFI GELDİ Mİ?

Sicil affının Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu af hakkında henüz Resmi Gazete'de bir detay yok. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.