Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikle ilgili artarda müjdeli haber vermeye devam ediyor. Özellikle EYT kapsamına alınmayan 1999 sonrası sigortalı olablar için yeni bir gelişme yaşandı.

Tümhaberler.com internet haber sitesine göre,  1999 sonrası sigorta girişi olanlar staj ve çıraklık mağdurları erken emekli olabilecek. 

YENİ YASA İLE MİLYONLARA EMEKLİLİK YOLU AÇILIYOR

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte yeni emeklilik reformuna ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Seçimin hemen ardından yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca kişiye erken emeklilik imkanı gelecek. EYT kapsamına girmeyen 1999 sonrası sigorta girişi olanlar, EYT'de prime takılanlar, staj ve çıraklık mağdurları Bu sayede yeni erken emeklilik imkanını elde etmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada seçimden hemen sonra emeklilik sisteminin sil baştan değişeceğini duyurdu. Yani milyonlarca vatandaşa erken emeklilik kapısı açılacak 41 42 43 44 yaşlarında emekli olma şansı doğacak.

Ayrıca yeni emeklilik reformunda en önemli madde kadınlara geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımları için emeklilik müjdesini Geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Ev hanımı olanların isteğe bağlı sigorta yaptırmaları halinde devlet primlerinin üçte birini ödeyecek. Aynı zamanda ev hanımları çocuk sayısına göre de daha erken emekli olma imkanı bulacak. Yani ev hanımlarının emeklilik yaşı çocuk sayısına göre öne çekilecek. Ayrıca yeni emeklilik reformunda ev hanımları için ayrı bir madde daha bulunuyor. Evlilik süresinin de emeklilik yaşını etkileyeceği konuşuluyor.

14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerinin hemen ardından yeni emeklilik sistemi üzerinde çalışmalar başlayacak. Çalışmaların tamamlanması sonrasında da yeni emeklilik sisteminin TBMM gündemine gelmesi ve oylanması bekleniyor. Yasanın meclisten geçmesi halinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek."

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

KAYNAK:https://www.tum-haberler.com/ekonomi/sigorta-baslangici-10-yil-one-cekiliyor-1999-sonrasi-sigortali-olanlar-staj-ve-35644