Türkiye gündemi şu sıralar art arda gelen zam haberleriyle meşgul..  Akaryakıt zammından sonra doğal gaz da bu zamlardan nasibini aldı. Yapılan zam tüketicileri de olumsuz etkiledi.

Doğal Gaza Yüzde 50'ye Yakın Zam Geldi!

Yayınlanan tabloya göre BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı mevcut tarifede (1.000 metreküp doğalgaz için 1.488 TL) kaldı. 

Doğal gaza gelen zam neticesinde doğal gaz üretiminde kullanılan elektriğe de zam gelecek. BOTAŞ elektrikteki bu fiyat artışının sorumlusu olarak artan maaliyetleri gösterdi.

Elektrik Üreticileri, Doğal Gaz Zammı Nedeniyle Daha Yüksek Fatura Kesebilir!

BOTAŞ yaptığı açıklamada sanayi ve elektrik üretim santrallerinin tarifelerine yönelik zammın, artan maliyetlerden dolayı gerçekleştiğini belirtti. Konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesinde değişiklik olmasa da sanayi ve elektrik üreticilerine yapılan zam, dolaylı yoldan halkın cebine de yansıyacak. Zira artan doğal gaz fiyatları, elektrik veya herhangi bir üretimin fiyatlandırmasınnı da etkileyecek. Maliyet artınca ürünlerin birim fiyatında da artış yaşanacak. Tüketiciler, bu zammı muhtemelen önümüzdeki ay elektrik faturalarında açıkça gözlemleyebilecek.

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

İlginizi çekebilir