750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

Kayseri Organize Sanayi'de elektrikli ev aletleri üreten Simfer (Sersim) fabrikasında çalışan işçiler, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban parasını temin etmek adına imza kampanyası başlattı.

Simfer fabrikası, daha önce asgari ücret zammına 100-200 TL gibi zam yapması gelişmesiyle gündeme gelmişti. İşçiler, yüksek enflasyon oranlarına bağlı olarak artan hayat pahalılığına nazaran ücretlerinin düşük olmasından şikayetçiler.

"TÜM İŞÇİLER ÜRETİMİ DURDURABİLİR"

Evrensel'in haberine göre işçiler konu hakkında görüşlerini açıklayarak zamlardan bıktıklarını, market alışverişlerinde bir şey alamadan geri döndüklerini belirttiler.

Ardı arkası kesilmeyen zamlara ve hayat pahalılığına dur demeleri gerektiğine dikkat çeken Simfer işçileri, durumun böyle gitmesi halinde organize sanayi içindeki tüm işçilerin üretimi durdurma kararı alabileceğini söyledi.

"SERBEST BÖLGEDEKİ İŞÇİLERİN HAKLARI BİZE DE VERİLMELİ"

Başka fabrikalarda işçilere kurban parası verildiğini belirten işçiler, serbest bölgedeki fabrikalarda çalışan işçilerin sahip olduğu haklardan yararlanmak istediklerini açıkladı. 

Simfer işçilerinin imza kampanyası, patronun ve ustabaşlarının belirlediği temsilcileri aracılığıyla başladı. Serbest bölgedeki Simfer işçilerine verilen hakların kendilerine de verilmesi gerektiğine vurgu yapan işçiler, imzaların toplanması sonrası temsilcileri aracılığıyla fabrika yönetimine isteklerini sunacak.