Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçiler patronlarının cezaevine alınmasının ardından kayyum talebinde bulunarak yetkililere sesleniyor.

Fabrikanın milyonlarca liralık vergi borcu olmasına rağmen kayyum atanmamasına tepki gösteren 650 işçi aileleriyle birlikte zor günler geçiriyor. Mevcut ekonomik şartlarda zaten zor geçinen işçiler çalıştıkları fabrikaya kayyum atanmaması nedeniyle maaşlarını alamazken maddi sıkıntı yaşamaya devam ediyor. 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de

Resim

Yeniden Refah Partisi Sivas milletvekili adaylarına zorluk çıkarıldı!

İnceleme yapmak üzere Sivas Demirçelik Fabrikası’na giden Yeniden Refah Partisi Sivas Milletvekili Adayları’na zorluk çıkartılarak parti yönetiminin ziyareti engellenmeye çalışıldı.

YRP Sivas Milletvekili Adayı Cemil Laçiner, “Sivas Demirçelik mağdurlarının hakları geçmişte olduğu gibi bugünde savunmak için her türlü mücadeleye sonuna kadar hazırız. 26 Nisan’da Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas’a geldiğinde kendisine konu hakkında dosya sunacağız. Sivas Demirçelik fabrikasına kayyum atanması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanlığı, “Sivas Demirçelik Fabrikası mağdurları yıllardır haklarını, emeklerinin karşılığı olan maaşlarını alamıyor! Üstelik fabrika kısa süreli işçi çalıştırıyor. Çalışanları mağdur etmeye devam ediyorlar!” şeklinde açıklama da bulundu.