Halk TV özel yayınıyla gerçekleştirilen 'Bir Kira Bir Yuva'  kampanyasında 33 bin 98 aileye kira desteği için 330 milyon lira toplandı.Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Hedefimizi aştık" açıklaması yaptı. Yayına KKTC'den bağlandığını söyleyen ve Savaş Ateş adını kullanan bir kişi, "Kızlarım Lina ve diğer kızım Mina, onların adına bu bağışı yapıyorum" açıklamasını yaptı. Anılan isimlerin Sedat Peker'in kızlarının isimleriyle aynı olması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sedat Pekerin eşi Özge Peker ise Instagram hesabından paylaştığı mesajla gerçeği ortaya çıkardı.

Şanlıurfa'daki trafik kazası! 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı Şanlıurfa'daki trafik kazası! 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Kampanyadaki en büyük bağışı 50 milyon TL ile Savaş Ateş isimli bir vatandaş yaptı. KKTC'den yayına bağlandığını bildiren Savaş Ateş, "Aile şirketi olarak, Yunanistan'dan 50 milyon TL bağışlamak istiyoruz" dedi. Daha sonra, "Kızlarım Lina ve diğer kızım Mina, onların adına bu bağışı yapıyorum. Biz her zaman Türküz, Türkiye'nin yanındayız. Tekrardan Türkiye'de ölen aileler için onların acısı bizim acımız" ifadelerini kullandı. Gerçekleşen bu gelişmelerin ardından sosyal medyada herkesi şaşırtan bir iddia ortaya atıldı.

Kullanıcılar Lina ve Mina isimlerinin Sedat Peker'in kızlarıyla aynı olmasına dikkat çekti.  Ayrıca kullanıcılar Sedat Peker'in suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'e gönderme yaparak "Savaş Ateş" adını seçtiğini öne sürdü. Sedat Peker'in eşi Özge Peker ise Instagram hesabından bir açıklama yayınladı. Özge Peker, 50 milyon liralık bağışın Sedat Peker tarafından yapılmadığını açıkladı. Özge Peker, "Dün akşam saatlerinde Halk TV kanalında yapılan çok değerli bir yardım organizasyonunda bir bağışın aslında eşim tarafından yapıldığı sosyal medyada, bazı haber sitelerinde yer almıştır. Bu yardım eşime ait değildir" dedi.