Kağıthane'nin Ortabayır Mahallesi'ndeki bir sokakta bulunan 5 katlı bir binanın zemin katına aylar önce gizlice giren bir şahıs, burada kazı çalışması yapmaya başlamıştı. Çalışmalarını gizlice sürdüren şahıs, vatandaşlar tarafından polise ihbar edilmişti. İhbar üzerine gelen ekipleri gören şahıs, apar topar olay yerinden kaçmıştı.

İzmir'de otomobil takla attı! 1 ölü, 2 yaralı İzmir'de otomobil takla attı! 1 ölü, 2 yaralı

24 ADET SUÇ KAYDI VARMIŞ

Şahsın içeride zeminden yaklaşık 1.5 metre aşağıya kaçak kat indiği ve alanı tahtalarla güçlendirip beton dökme aşamasına geçtiği görülmüştü. Vatandaşları tedirgin eden olay sonrası, Kağıthane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kaçak kazılan yerleri doldurmak için çalışma başlatmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda şahsın emniyette çeşitli suçlardan 24 adet kaydı bulunan Bayram K. olduğu tespit edilmişti. Bunun üzerine hemen harekete geçen ekipler şahsı yakalayıp gözaltına almıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan şahsa ifadesinin alınmasının ardından "imar kirliliğine neden olma" ve "tehdit" suçlarından adli işlem yapılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Bayram K. savcılık ifadesinde, "Bodrum katı işyeri olarak satın aldım. Aldığım da zemini kazılmış haldeydi, kazıdan ben sorumlu değilim. Aksine burayı temizlemek ve sağlamlaştırmak için çabaladım. Asla kolonlara zarar vermedim. 100 bin lira zararım var" dediği öğrenilmişti. Şahsın savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

KAYNAK: İHA