Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kabul edecek.

CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada “Asgari ücrete zam Temmuz’da” dedi.

Görüşmede uzun süredir emeklilik hakkı için mücadele eden 5000, ABO, kısmi emeklilik, staj, çıraklık, 2000 sonrası SGK, Bağ-Kur mağdurlarının sorunlarının da konuşulması bekleniyor. 

5000, ABO ve kısmi emeklilik mağduriyeti çözüm bekliyor!

8 Eylül 1999 öncesi SGK girişi olup 3600 prim gününe sahip vatandaşların, kısmi emeklilik ve ABO mağdurları kapsama alınmadı. Emekli olmak için çok daha uzun süre beklemesi gereken vatandaşlar ortadaki bu adaletsizliğe karşı çıkmaya devam ediyor. Vatandaşlar adil bir emeklilik sisteminin gelmesiyle EYT düzenlemesinde yaşanan bu haksızlığın giderilmesini isterken uzun zamandır beklenen EYT düzenlemesinin de eksik gelmesine tepki gösteriyor.

BAĞ-KUR MAĞDURLARI EMEKLİLİKTE EŞİTLİK İSTİYOR!

Bağ-Kur mağdurları genel olarak küçük esnaf olarak tabir edebileceğimiz, kazancı belirli bir gelirin altında olan, 1990’lı yıllarda yürürlükte olan götürü vergiye tabi olarak faaliyette bulunan pazarcı, terzi, berber gibi esnaf kolundan olup, günün koşullarına göre geçim mücadelesi, bir muhasebeci ya da avukat gibi danışmanlarının olmaması, o dönemlerde zaten olmayan sosyal medya takibi ya da gazete okurluğunun olmaması gibi nedenlerle Bağkur’a kayıt ve tescil yaptıramamış kişilerdir.

Tescil affı ve yasada düzenleme isteyen Bağ-Kur mağdurlarının yaşadığı sıkıntılar günden güne artıyor. Emeklilikte adil bir sistem olmasını isteyen Bağ-Kur mağdurları yapılan bu ayrımcılığa karşı çıkarken emekli olmak için çok daha uzun süre bekleyecek olmalarına da tepki gösteriyor. 

2000 SONRASI SGK'LILAR ADALET İSTİYOR!

EYT kapsamına alınmayan 2000 sonrası SGK'lıların mağduriyeti günden güne büyüyor. 2000 sonrası SGK mağdurları birkaç günlük fark yüzünden aynı prim ve yaş şartını yerine getirdikleri vatandaşlardan 17 yıl sonra emekli olmalarına tepki gösteriyor.

Merkez Bankası rezervleri 126,9 milyar dolara yükseldi Merkez Bankası rezervleri 126,9 milyar dolara yükseldi

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için bir çalışma yapılmasını talep ediyor.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI EŞİTLİK İSTİYOR!

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.