Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Feridun Bahşi ehliyet affı kapsamı hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanı  kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 2,5 milyon sürücünün ceza puanının silineceğini ve 10.000'e yakın ehliyetin iade edileceğini söyledi. Bu yaklaşımları olumlu buluyoruz."

"KAPSAMANIN GENİŞLETİLMESİ GEREKİYOR"

"Ancak beraber kapsamanın biraz daha genişletilmesi gerekiyor. Sürücü belgesi geçici olarak elinden alınan insan sayısı yaklaşık 1 milyon civarıdır. Aileleri ile birlikte tahmini 3 milyon insan bundan etkilenmektedir. Dolayısıyla bu mağduriyet, verdiğiniz ehliyet affı müjdesinin ancak kapsamı genişletilerek düzeltilebilir."

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Aileleri ile birlikte sayıları 3 milyon olan,ehliyetlerine uzun yıllar el konan mağdur vatandaşlar seslerini duyurmaya devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından milletvekillerine seslenen Ehliyet Affı Platformu üyeleri, insan canına kastetmediklerini artan enflasyonla birlikte geçimlerini sağlamakta zorlandıklarını ve pişman olduklarını bir defaya mahsus ehliyet affı beklediklerini bildiriyorlar. Ancak düzenleme henüz Meclis'e gelmedi. Yapılan görüşme sonucu ehliyet affı TBMM'den geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak.