Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından TBMM çalışmalarına ara verilmişti. 28'Şubat'ta tekrar çalışmalara başlayan TBMM ilk olarak EYT konusunu çözüme kavuşturdu. Durum böyleyken ehliyet affı bekleyen 1 milyondan fazla vatandaşın gözleri meclise çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda ehliyet affı geleceğini açıklamıştı. Meclis’in 28 Şubat’ta açılmasıyla gözler ehliyet affı gelişmelerini merakla takip etmeye başladı. 

Alper Özüpak'tan Özgür Özel'e: Duyduk ki emekli mitingi yapacakmışsınız... Alper Özüpak'tan Özgür Özel'e: Duyduk ki emekli mitingi yapacakmışsınız...

EHLİYET AFFI ÇIKTI MI?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ehliyet affı ile ilgili yeni bir gelişme bulunmuyor. En son AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş açıklamasında, "Bir kişinin 31 Aralık 2022 tarihinden önce ödenmesi gereken borçların toplamı 2 bin lirayı aşmıyorsa, bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz, alacağımızdan vazgeçiyoruz. Sürücülerin işledikleri kabahatleri nedeniyle verilen ceza puanları belli şartlarda silinmek suretiyle bu kişilerin tekrar ehliyet almalarını temin ediyoruz. Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı.