Uzun süredir ülke gündeminde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi prim şartının getirilmesiyle tartışmalara yol açtı, anca uzun süredir mücadele eden EYT'liler kazanılmış haklarına kavuşmak için mücadele etmeye devam ederken Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler Meclis görüşmelerini erteledi. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında EYT düzenlemesi de gündem oldu.

Sözcü'nün haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT teklifinin Meclis'ten aynen geçirilmesi talimatı verdi. TBMM bu hafta içinde düzenlemeyi görüşecek.

Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım

"EYT'Yİ BİR YIL ERTELEYELİM" İDDİASI

Bazı MYK üyelerinin toplantıda; depremin oluşturduğu büyük zarara dikkat çektiği, düzenlemenin Hazine'ye büyük yük olacağını belirttikleri ve EYT düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesini önerdiği öne sürüldü. Hatta bir MYK üyesinin, "EYT düzenlemesini bir yıl erteleyelim" ifadesini kullandığı iddia edildi.

HAFTA İÇİ MECLİS'TEN GEÇECEK

Bu diyalogların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT düzenlemesinde geri adım atılmayacağını ve bu hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nun çalışması halinde EYT düzenlemesinin mevcut haliyle yasalaşmasını istediği belirtildi. Meclis, 21 Şubat Salı günü deprem sonrasında çalışmalarına başlayacak. Bu hafta içinde EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesi bekleniyor.