Emeklilik hakkını kazanan ve henüz emekliliği onaylanmayan vatanadaşlar, maaşlarda ilk ödeme için verilen tarihin uzaması ile bayram ikramiyesi endişesi yaşamaya başlamıştı. EYT yasası ile emekliliğe hak kazanan vatandaşlar için yapılan ilk açıklamada Mart ayında yapılan başvuruların ardından ilk maaş ödemesinin Nisan'da yapılacağı belirtilmişti. Ancak 2 milyondan fazla vatandaşın emeklilik işlemleri yapılırken gecikmeler yaşanmaya başlanmıştı. 

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

'EYT'de ilk maaş gecikse bile bayram ikramiyesi alınacak mı?' sorusu AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yaptığı açıklama ile cevap buldu. Mustafa Elitaş konuyla ilgili, “1 Mart'ta müracaat edip emekliliği hak eden EYT'li­ler varsayalım ki temmuz ayında maaşı hak ettiler, temmuzda maaşı hak etme­lerine rağmen hem Rama­zan hem Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalana­caklar. Nisan ayının 1'inde müracaat etti, nisan ayının 15'inde müracaat etti, 20 Nisan'dan önce emeklilik hakkını elde edip müracaat eden varsa iki bayram ikra­miyesini almayı hak ediyor. 21 Mayıs tarihinde müraca­at etti, 1 Mayıs tarihinden itibaren emeklilik hakkını elde etti, bu kişi Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanamıyor, Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanıyor" ifadelerini kullandı.

Mart ayında emeklilik başvurusu yapan kişiler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi alırken, Mayıs ayında başvuru yapanları ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesi alacak. Ayrıca Nisan ayında başvuru yapanlar yine her iki ikramiyeyi de alacak.