Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sabah saatlerinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2323 kişinin yaralandığını bildirdi.

Tokat'ta örnek davranış: Gazze'deki çocuklar için ödülünü bağışladı Tokat'ta örnek davranış: Gazze'deki çocuklar için ödülünü bağışladı

"BİRLİKLERDE YOKLAMA ALINIYOR"

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar da deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz. Sağlık ve arama kurtarma ekiplerini, araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. Uçaklarımızın hazırlık durumunu en yüksek seviyeye çıkardık." dedi.

"ENKAZ ALTINDAKİ PERSONELE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Akar, enkaz altında personelin olduğu bilgisine ulaştıklarını belirterek şöyle devam etti: "Ulaşılamayan personelin olduğuna ilişkin bilgiler de var onları teyit etmeye çalışıyoruz. Yapmaya çalıştığımız en önemli konu enkaz altındaki personelimize ulaşabilmek. Diğer taraftan da bölgelerde valilerle gerekli koordinasyon sağlandı, gelen talepleri de karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."