MHP’li Taşlıçay “Çıraklık ve mesleki eğitimin özendirilmesi adına sigortalıların çıraklık ve staj sürelerinin fiili bir çalışmaya dayanması dikkate alınarak bu sürelerin hizmetten sayılması ve sigortalılık başlangıç tarihi olarak esas alınması doğru olacaktır” diyor.

MHP Milletvekilinin konuşması şöyle:

“Üreten gelişen ve büyüyen Türkiye’nin ön koşulu, yarının dünyasının gerektirdiği bilgi ve berecilere haiz nesiller yetiştirmektir.

Yarının Türkiye’si için mesleki eğitime yönelik ortaya konacak bütün çabalar bu alana yönelik yapılacak bütün iyileştirmeler kalkınmamızın başak gücü hüviyetinde olacaktır.

Bu sebeple çıraklık ve mesleki eğitimin özendirilmesi adına sigortalıların çıraklık ve staj sürelerinin fiili bir çalışmaya dayanması dikkate alınarak bu sürelerin hizmetten sayılması ve sigortalılık başlangıç tarihi olarak esas alınması doğru olacaktır.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Atılacak bu adım Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun da müstesna gayretleriyle yüksek standartlı ve belgelenebilir mesleki donanımlı büyük bir insan gücünü Türkiye’ye kazandıracaktır.”

MHP’Lİ ERDEM’İN DE KANUN TEKLİFİ VAR

Özellikle sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan, twitter'da milyonlarca tweet atarak gündem olan staj ve çıraklık sigortası mağdurları muhalefet partileri tarafından desteklenirken, MHP'nin de 2018 seçimleri öncesinde verdiği söz bulunuyor. MHP'den İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından da geçtiğimiz yıllarda Meclis Başkanlığı'na sunulmuş bir kanun teklifi bulunuyor. Bu konuda AK Parti Grubu'nun alacağı tavrın belirleyici olacağı belirtiliyor.