Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu

Milyonlarca EYT'linin beklediği yasa sonunda Resmi Gazete'de yayımlandı. Ardından EYT'lilerin alacakları ilk maaşların ne zaman hesaplarında olacak sorusu da yanıt buldu.

SGK ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞTU

Emekli olabilmek için e-Devlet üzerinden ya da SGK'dan başvuru formları dolduran EYT'liler, işlemlerini yaptırabilmek için sıraya girdi. SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, bugüne kadar İzmir'de emeklilik için başvuran kişi sayısının 40 bini aştığını belirtti.

MAAŞ BAĞLANDIĞI ZAMAN SMS GELECEK

Kurt, "Ayrıca vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilir. Vatandaşlarımız mart ayında başvurularını yaptılarsa, 1 Nisan'dan itibaren emeklilik aylıklarını hak etmiş olacaklar. EYT kapsamındaki vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart'tan itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden hiç farkı yok. Yani mart ayı içinde hangi gün başvuru yaparsa yapsın 1 Nisan'da emekli aylığını hak etmiş olacaktır. Vatandaşlarımız isan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. Bağ-Kur'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek. Ayrıca emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilirler" açıklamalarında bulundu.

İŞTE MAAŞ TARİHLERİ

Kurt, "Vatandaşlarımız Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. Bağ-Kur'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek" dedi. (DHA)