"Staj sigortası başlangıç sayılacak mı?" sorusu gündemdeyken, binlerce vatandaşın yakından takip ettiği konu hakkında bir açıklama daha geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamında mı?" sorusuna açıklık getirdi.  EYT yasası TBMM'de görüşülüp kabul edilmişti. Bakan Bilgin konuyla ilgili, "Staj mağduru diye bir kavram doğru değil." dedi.

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

STAJ SÜRESİ EYT KAPSAMINDA OLACAK MI?

Bakan Bilgin, "Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar.Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız. Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın" ifadelerini kullandı. Staj sorusuna açıklık getiren Bakan Bilgin, "Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor. Dolayısıyla EYT onu kapsamıyor." açıklamasını yaptı.