Erdoğmuş, birleşimin başında, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Türkiye'nin ilk yerli ve milli demir çelik fabrikalarının temelinin, 1937 yılında Karabük'te atıldığını hatırlattı. Demir ve çeliğin kalbinin Karabük olduğunu ifade eden Güneş, "Karabük, şehirleşme ve sanayileşmenin birlikte seyrettiği bir ildir. Sanayileşmeye okul ve rehber olmuştur. Karabük halkı ve işçiler, ilk Türk demir çeliğini üretmenin haklı gururunu yaşamaktadır." diye konuştu.

17 ilde FETÖ operasyonu: 36 şüpheli yakalandı 17 ilde FETÖ operasyonu: 36 şüpheli yakalandı

"Üretici yüksek primler nedeniyle sigorta yaptıramıyor"

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise Manisa'da 29 Mart'ta yaşanan don olayı nedeniyle 25 bin üzüm üreticisi ile binlerce badem üreticisinin, ciddi oranda zarar gördüğünü söyledi. Bunun gibi tabiat olaylarında, tamamen zarardan sakınmanın imkansızlığını dile getiren Bakırlıoğlu, bu tür olaylar karşısında en önemli tedbirin, tarım sigortası olduğunu, ancak birçok üreticinin yüksek primler nedeniyle sigorta yaptıramadığını savundu. Bakırlıoğlu, "Bu kadar hırpalanmış, yorulmuş üretici, böyle yüksek sigorta primlerini nasıl ödesin? Önlem alınmazsa geçmişte olduğu gibi gelecek sene de binlerce bağ köklenecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Sadece mart ayında 20'den fazla kadın öldürüldü"

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir de "6284 sayılı Kanun ve nafaka hakkı" konusundaki tartışmalara tepki göstererek, "Şiddete maruz kalan bir kadın ya da çocukları için bu tedbirlerin uygulanmasına neden itiraz ediyorsunuz? Sadece mart ayında 20'den fazla kadın öldürüldü. Bu kadınlar, kanun olduğu için değil, uygulanmadığı için öldürüldü." dedi.