Mobil operatör Megafon (MFON.MM) bugün yaptığı açıklamada, Telegram'ın WhatsApp'ı geçerek Rusya'nın en popüler mesajlaşma aracı haline geldiğini ve Moskova'nın bazı dijital hizmetleri kısıtlaması nedeniyle Rusların hizmete akın ettiğini söyledi.

WhatsApp sahibi Meta Platforms Inc (FB.O) , savcıların onu "aşırılıkçı bir örgüt" olarak etiketlemeye çalıştığı bir Rus mahkemesi davasına karıştı ve yetkililer Facebook, Instagram ve Twitter gibi diğer yabancı platformları yasakladıkları için Telegram'ı aktif olarak tanıtıyorlar. 


Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu, yabancı dijital platformlar ile Moskova arasında kaynayan bir anlaşmazlığa yakıt ekledi.

Rusya'nın dört ana telekom operatöründen biri olan Megafon, mobil internet trafiği analizinin, Telegram'ın payının Şubat ayının ilk iki haftasında %48'den Mart ayının ilk iki haftasında %63'e çıktığını gösterdiğini söyledi.

Megafon, WhatsApp'ın payının %48'den %32'ye düştüğünü söyledi.

Ortalama bir Telegram kullanıcısı günde 101 MB veri tüketirken, WhatsApp için 26 MB veri tüketti.

Rus Pavel Durov tarafından kurulan Telegram, uzun zamandır Rusya'da popüler bir haber platformudur ve neredeyse tüm büyük medya, devlet kurumları ve kamuya mal olmuş kişiler içerik kanallarını işletir.

Megafon yaptığı açıklamada, "Hizmetin popülaritesi, diğer habercilere ve sosyal ağlara erişim üzerindeki kısıtlamalar zemininde büyüdü." Dedi. "Hizmet, 24 Şubat'ta aktif olarak büyümeye başladı."


Rusya, güney komşusunun askeri yeteneklerini azaltmak ve tehlikeli milliyetçiler olarak adlandırdığı insanların kökünü kazımak için özel bir operasyon dediği 24 Şubat'ta Ukrayna'ya on binlerce asker gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onayladı: Çifte vergilendirme kaldırıldı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onayladı: Çifte vergilendirme kaldırıldı

Ukrayna güçleri sert bir direniş sergiledi ve Batı, Rusya'yı güçlerini geri çekmeye zorlamak için kapsamlı yaptırımlar uyguladı.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Haberin tam metnine ulaşmak için tıklayınız.