Kamu kurumlarında sosyal tesislerde çalışan taşeron olarak çalışan kamu sosyal tesis çalışanları kadroya geçmek istiyor! 

Kamu sosyal tesislerinin 2023 hizmet bedeli açıklandı

Kamu kurumlarında sosyal tesislerde çalışan taşeron işçiler de diğer çalışanlar gibi kadroya geçmek istiyor. Çalıştıkları krumlarda zorluk yaşayan çalışanlar, iş güvencesi eksikliği ve düşük ücret almalarından dolayı zorlaşan ekonomik koşullardan dolayı aldıkları maaş, enflasyonun altında eziliyor.

2023 Kamu Sosyal Tesisleri Tebliği - Emlak Haberleri

Üniversite sosyal tesisleri, öğretmen evleri, akşam sanat okulları, polis evleri, hakim evleri gibi yerlerde kadrosuz olarak çalışan çalışan işçiler, Sürekli işçi kadrosuna alınmak istiyor.

Kamu sosyal tesislerinde hizmet bedelleri belirlendi - Son Dakika Haberleri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha önce yapmış olduğu açıklamada, kamu sosyal tesis çalışanlarına destek verdi. Gürer, Sosyal tesis çalışanları, yemekhane çalışanlarının kadrosuz çalıştığına vurgu yaparak,''Sosyal tesis çalışanları, yemekhane çalışanları da  çalıştıkları kamu kurumlarında kadro verilmelidir. Sağlık  Bakanlığı  hastane yemekhane çalışanları  gibi tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanları taşeronda değil kadrolu olarak çalıştığı kamu kurumda olmalıdır,''dedi.

Ömer Fethi Gürer kimdir? - Yeni Akit

Kamuda sosyal tesis alanlarında taşeron olarak çalışan vatandaşlar sosyal güvencelerinin olmamasından dolayı gelecek kaygısı yaşıyor. Kurumlarda döner sermaye olarak maaş alan personellere süreç içersinde özlük hakları konusunda çalışma başlatılmadı.

Gümüşlere Modern İtfaiye Binası

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

SOSYAL TESİS ÇALIŞANLARININ YAŞADIKLARI ZORLUKLAR

1-İş Güvencesi

2-Düşük Ücretler

3-Çalışma Şartları

4-Sosyal Haklar ve Avantajlar

5-Ayrımcılık ve Dışlanma

6-Stres ve Baskı

7-Kariyer Gelişimi

8-İş Doyumu

9-Adil İstihdam