Türk silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli olarak çalışan Uzman çavuşlar hükümetten kadro istiyor. Yaklaşık 37 senedir görev yapan uzman çavuşların en büyük sorunu kadro olarak gösterilmektedir. Devlet'ten hiç bir talepleri bulunmayan askerler sadece 37 senedir vermiş oldukları emeğin karşılığını istemektedir.

SOSYAL MEDYA DA HER GÜN GÜNDEM OLUYORLAR

Çalıştıkları bölgelerde can güvenlikleri olmayan uzman çavuşların aileleri de evlatlarının geleceklerinden şüphe duymaktadır. Görev yaptıkları yerlerde can güvenliklerinin yok denecek kadar az olması ve vatan görevinin sözleşmesi olmaz düşünesiyle, Ali Tilkici önderliğinde yapılan çalışmalarda sosyal medya da hergün gündem olmaktadırlar. Mağdur uzman çavuşlar, Yıllardır farklı illerde ve sözleşmesiz olarak kadro güvencesi altında çalışmak istemektedir.Her seçim döneminde seslerini daha fazla duyurmaya çalışan mehmetçikler sosyal medya platformlarını da aktif olarak kullanmaktadır.

UZMAN ÇAVUŞLARIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

-Hastalanırlarsa sözleşme fesihi  Evladına karaciğerinden parça verse sözleşme fesihi 

 -50 yaşında koşamasa sözleşme fesih -Hastalandığında meslekten atılma
-Cezai işlemlerde hukuki olarak mahkeme belirleme
-Aile birlikteliği olmama
-Mesleki güvenceleri yok
-Başarıya ödül yok
-Orduevi kamplardan yararlanamama
-Sınıf okulu yok
-Emeklilik maaşları tazminatlar yok

Bu durum uzman çavuşları ve şehit ailerini zorlarken bir yandan da uzman çavuşların aileleri evlatlarının geleceklerinden kaygılanmkatadır. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz diyerek yetkililerden sorunun çözülmesini istemektedirler.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

UZMANLAR FEDERASYONU BAŞKANI ALİ TİLKİCİ,

ALİ TİLKİCİ'DEN UZMAN ÇAVUŞLARA BÜYÜK DESTEK 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla her zaman Uzman Çavuşların arkasında olduğunu ve kadro için elinden geleni yapan Ali Tilkici yaptığı paylaşımlarla Uzman çavuşlara destek olmaya devam ediyor.

Kahramanların haklarının verilmesi gerektiğinin altını çizen Tilkici yaptığı açıklamada,'' Koca Koca adamlar Fırıldaklık peşinde Siz bu camiayı düşünüyorsanız kamu yararına derneğin kimin alacağını boşverin Kahramanların söz verdiğiniz haklarını verin Kimi kanunda statü gereği olamayacak adamı destekler Kimi Özal işareti ile yıllarca gitmediği yerlere gider destek verir Göreceğiz sonunda sizin tüm tuzaklarınızı başınıza geçireceğim. Amaç Uzman Çavuşlarsa verin kahramanların haklarını derneğin açılmasına gerek yok Yaşınızı başınızı almışsınız fırıldaklığa gerek yok'' ifadelerini kullanarak desteğini dile getirdi.