DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup hem de prim gününü dolduran vatandalar yaş şartına takılmadan emekli olabilecek. Buna göre 40 yaşındaki biri 5 bin prim gününü doldurduğu takdirde erken yaşta emeklilik hakkını kazanmış oldu. Bir taraf kazanırken diğer tarafın kaybedeni de stajyer ve çıraklar oldu. Yaklaşık 250 bin staj ve çıraklık mağduru için emeklilik konusunda moralleri düzelten bir gelişme yaşandı. 

8 Eylül 1999 tarihinden önce staj girişi olan ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatlarında staj faaliyetleri 'işe giriş tarihi' olarak kabul edilmeyen stajyer ve çırakların tam umutları tükenmek üzereyken sevindiren bir haber geldi. 

STAJYER VE ÇIRAKLAR EMEKLİ OLACAK

Seçime kısa bir süre CHP, staj ve çıraklık mağdurları için emeklilik sözü verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada "Mağduriyetleri dile getiriyoruz. Normalde ana muhalefet refleksi ile Anayasa Mahkemesi'ne götürmemiz lazım eşitlik ilkesine aykırı diye ama yapmayacağı.z Neden? Çünkü mahkeme 9 ay sonra ele alıyor, biz CHP ve Millet İttifakı olarak 2 ay sonra çıkaracağız. Staj mağdurlarına sözümüz sözdür. CHP iktidara geldiği gün, emeklilikleri için hızlıca çalışmalar başlayacak" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada stajyer ve çıraklara destek geldi. #Staj #StajyerDurmayacak @ProfDemirtas #StajSskBaşlangıcıOlsun pic.twitter.com/VuajMlJMFN

— İşçi Haber (@iscihaber) March 17, 2023