Ankara, İstanbul, Bursa, Samsun gibi illerde de kurdukları derneklerle örgütlenen ve bir federasyon çatısı altına girerek daha gür çıkaran staj mağdurları sosyal medyadan örgütlenerek seslerini duyurmaya çalışıyor. 

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Bunlar bir çalışan değil, öğrencidirler” diyerek kapıyı kapatmıştı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Aralık günü yaptığı açıklamada staj ve çıraklık durumuna değinmemişti. Buna göre staj sigortası EYT kapsamına girmedi. 

STAJ MAĞDURLARI NE TALEP EDİYOR

Prim ve yıl şartını taşımalarına rağmen 8 Eylül 1999 yılında yasanın değişmesiyle beraber emekli olmayı bekleyen kişiler kendilerini "EYT" mağduru olarak adlandırıyor.

EYT sorunu 1999 yılından önce değişiklikten önce 18 yaşında sigortalı işe başlayan bir kadın 38; erkek ise 43 yaşında emekli olabiliyordu. Ancak bu tarihten sonra emekliliği hak etme koşulları kanunla değiştirildi. Artık emekli olabilmek için sigortalılık süresi ve prim gün sayısının yanında yaş koşulu da getirildi. 

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Staj ve çıraklık mağdurları da 8 Eylül 1999'dan önce SGK’da çırak ve kaydı bulunanların şartı aranmadan, sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını sağlayıp emekli olmayı talep ediyor.