Ferhat Salman, bir YouTube kanalına katlılarak Staj konusuna ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

-Staj sürecinde bakan bir açıklama yaptı ve bu açıklama olumsuz değerlendirildi. Staj konusu bir süre askıya alındı. Staj mağdurlarıyla alakalı neler olup bitiyor?

Salman, "Bizler çalışma Bakanı ve hükumetle görüştük. Takibinde böyle bir açıklamalar gelince ister istemez bizlerde bu açıklamaların neticesini kaynağını öğrenmeden yorum yapmak istemiyoruz." dedi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor? Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor?

-Bakan Bilgin EYT düzenlemesinin için staj olmadığını belirtmişti. Staj konusu bir anda gündemden düşmştü ta ki. BBP Lideri Mustafa Destici'nin açıklamasına kadar. Bu açıklama hakında düşünceleriniz nelerdir?

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin‘e 10 Ağustos‘ta ziyaret ettiğimizde Bakanımıza dosyamızı takdim etmiştik. Ardından bakanımız o gün çalışmanın alt komisyonda araştırma olacağını ve çalışılacağını beyan etmişti. Takibinde Ankara ziyaretlerimizde bulunduğumuz da birebir AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup başkanvekilleri ile tekrardan bir görüşme neticesinde biz bu çalışmanın akıbeti hakkında bilgi almak için çalıştığımızda özellikle şunları vurgulamışlardı; “Arkadaşlar içiniz rahat olsun. Konu Aralık’ın 15’ine kadar TBMM’nin gelecek ." Biz de dedik ki; staj mağdurlarıyla ilgili büyük bir kitle var. O bu kitle biz ne söyleyeceğiz? Bize net bir cevap verin ki bunla ilgili bir açıklama yapalım."

Videonun devamını izlemek için tıklayın?